Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/14723528 www.bgdnes.bg

Шефът на федерацията по кану-каяк Николай Бухалов: Омръзна ми, оттеглям се

Олимпия Душева го атакува с писма до спортния министър заради Европейските игри

Поредният скандал в родния кану-каяк вдигна кръвното на председателя на федерацията и двоен олимпийски шампион Николай Бухалов, който, може би прибързано, обяви пред "Българя Днес", че когато му изтече мандатът, няма да се кандидатира отново.

Реклама

Атаката този път идва от състезателката Олимпия Душева. Каякарката е спечелила квота на дистанцията 200 м за Европейските игри, които започват след дни в Краков, но на нейно място заминава Александра Михалишвили, която участва на състезания на 500 м. Цялата подготовка на Олимпия е насочена към олимпиадата в Париж догодина, но минава и през Европейските игри. Проблемът е, че тя се подготвя няколко месеца при майка си Огняна Душева, олимпийски бронзов медалист, в момента треньор в Германия. Иначе Олимпия се води състезател на клуб "Чипилски" в Пловдив.

Гребкинята съзира в действията на федерацията и някакви лични мотиви и написа през миналата седмица две писма до новия спортен министър Димитър Илиев, в които обяснява цялата ситуация, а и поиска пълна ревизия на дейността на БФКК. Преди олимпиадата в Токио подобна драма имаше и с бившата европейска шампионка по кану Станилия Стаменова. Тогава проблемът, че не е в националния отбор, а има квота за Игрите, бе отнесен до тогавашния спортен министър Красен Кралев. Под обществения натиск той отпусна от министерството средства за индивидуална подготовка на Стаменова, която сама не искаше да ходи по лагери с националите. Вследствие в Токио Станилия се класира на 25-о място, а после участва в риалитито "Сървайвър".

"Омръзна ми, само да ми изтече мандатът, и напускам, няма да се кандидатирам повече - изригна Бухалов, който донесе голяма българска гордост в Барселона през 1992 г. с двете си титли. - Всеки си пише каквото и до когото си иска, особено с тези социални медии и електронни пощи. Ние работим по установени правила, отчитаме се в министерството както за дейността, така и за средствата. Ясно е, че винаги ще има несъгласни и недоволни, а и неискащи да де съобразяват с правилата."

Четете още

Зрее нов СКАНДАЛ в кану-каяка

Зрее нов СКАНДАЛ в кану-каяка

Кристиян Душев гребе сам за Токио

Кристиян Душев гребе сам за Токио

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама