Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/16237972 www.bgdnes.bg

ММА боецът Мариян Димитров: Очаквайте нокаути и кръв в "Арена София"

* Счупих пръст на бокс без ръкавици

Имам място на голямата сцена

* Съмнението ни ограничава

Кой е той
ММА боецът Мариян Димитров вече усети тръпката на новото предизвикателство, което превзема света - бокса без ръкавици. Старозагорецът записа победа в дебютния си мач, но плати скъпа цена. Въпреки това е готов за участие в историческото шоу BKFC, което ще се проведе в "Арена София" в петък. Бившият претендент за титлата на "Кейдж Уориърс" разкрива пред youtube канала "Спортната джунгла" и "България Днес" какви са неговите планове в смесените бойни изкуства.

Огнян ГЕОРГИЕВ

- Мариян, ще участвате в първата по рода си в България BKFC галавечер. Как протича подготовката ви?
- Подготовката минава по прекрасен начин. Вече съм в последната й част. Направих спаринг с Тервел Пулев, за което му благодаря. Това беше важна част от последния етап от подготовката ми. Чувствам се страхотно и съм готов на 100% за 17 ноември.
- Какво е усещането да правите спаринг с толкова успешен български боксьор?
- Чувството е страхотно. Първо, защото играеш с олимпийски медалист. Това е страхотно постижение за един спортист. Много добър професионален боксьор е, имаше страхотен мач със Сергей Ковальов - един от най-класните в тази категория. Отпуснах се и играх, колкото можах. Изпълних донякъде задачата, която си бях поставил, да наблегна на контраудари.
- Спарингите ви бяха по 2 минути, както е според регламента на BKFC. Какво мислите за него?
- По-краткият рунд е по-интензивен. Двете минути дават възможност за кратко време да нанесеш повече удари и поражения. Интензитетът е малко по-висок. Затова направихме рундовете по две минути в спаринга. Да мога чисто тактически да знам къде се намирам във всяка секунда.
- За вас това ще е втори мач в бокса без ръкавици. Дебютът ви беше на шоу в Стара Загора, което организирахте. Как премина тази среща срещу опитен съперник?
- Този мач беше предизвикателство за мен преди BKFC. Проба, която исках да направя, защото никога не бях участвал в боевете с голи ръце. Чувството е по-различно, дистанцията е съвсем различна. Общо взето, всичко е коренно различно. Изиграх доста добър мач и победих. Противникът ми беше Уил Чоп - американец, който е бивш UFC боец. Получи се добра битка. Даде ми трамплина, който искам, и необходимия опит за 17 ноември.
- Обикновено най-големият проблем за дебютантите в този спорт е притеснението от контузии. Вие как влязохте в предишния ви мач?
- Всеки удар, който попадне в по-твърда част от главата на противника, се усеща. Счупих единия си пръст, а друг травмирах за повече от месец. Бях извън залата чисто боксово. Правех само тичане и обща физическа подготовка. Вече съм добре. На 17 ноември феновете да очакват зрелище.
- Как се навихте да се биете на BKFC?
- Аз съм човек, който обича предизвикателствата. BKFC е едно от най-нашумелите бойни шоута през последните година-две. Много зрелищно е, понеже има страшно много кръв и нокаути. Това реално е нещото, което публиката харесва. Аз винаги се бия по начин, който радва феновете. Никога не съм бил боец, който се съхранява. Това беше причината да приема участието в BKFC. Не съм се замислял. Реших го на момента.
- Загубата в първия мач от тази серия как ви се отрази психически?
- В спорта има победи, има и загуби. Важно е да преодоляваш всеки един тежък момент. В крайна сметка това е спорт, не е въпрос на живот и смърт. Важно е да надграждаш себе си, да осъзнаваш грешките си и да работиш върху тях. Да ставаш по-добър състезател. За мен винаги е било важно на първо място да изграждам себе си като такъв - технически и психически. Всеки мач ме прави по-добър без значение дали побеждавам или губя.
- Какво знаете за предстоящия ви съперник?
- Знам, че е поляк. Кораво момче е. Боец, който обича да се сбива. Подготвен съм за всеки един развой на мача в каквато и посока да отиде той. Нямам търпение да се качим на ринга на BKFC и да покажем кой ще е по-добрият в тази вечер.
- Планирали ли сте как ще се развие мача? Поставили ли сте си някаква цел?
- Със сигурност съм планувал да приключа нещата преди финалния гонг. Ще дам всичко от себе си да приключа моя противник по доста атрактивен начин. Но нещата понякога не стават така, както ние искаме. Ще направя всичко възможно, пък ще видим какво ще стане.
- Какво е бъдещето на Мариян Димитров? Мислите ли да останете в бокса без ръкавици?
- Този правилник определено ми харесва. Със сигурност ще опитам още няколко мача. Надявам се да нямам травми, които да ми попречат, и да продължа победната серия. Боксът с голи ръце е нещо, което ме прави щастлив. Харесва ми да го правя, но всичко, което съм аз в спорта, е ММА. Така че смятам да се фокусирам от следващата година малко повече там. Имам контузии - хернии във врата и гръбнака, които трябва да излекувам, за да мога да тренирам по-пълноценно. Живот и здраве, догодина да направя поне два или три мача.
- Последната ви сериозна ММА изява беше за титлата в "Кейдж Уориърс". Играхте срещу боец, който в момента е в UFC. Какво ви даде тази среща?
- Това определено ме мотивира. Този мач беше изключително голяма крачка за мен. Предизвикателство, което нямаше как да откажа. Кристиан Дънкан е изключителен боец. В момента е в UFC - има две победи и една загуба. Доста перспективен състезател е. Този мач ми даде увереност, че имам място на голямата сцена. Сигурен съм в това и неведнъж съм го доказвал с успехите си на световни и европейски първенства. Другото, което ми даде, е да не се съмнявам толкова, че мога да направя големи неща. Човек, когато се съмнява, се ограничава.
- Обмисляли ли сте варианта да тренирате в чужбина?
- През моята кариера съм бил на доста места и лагери в чужбина. Натрупал съм опит с много UFC и Белатор бойци. Достатъчно лагери съм направил. Към този момент съм се фокусирал върху семейството. Когато имаш две деца, отговорностите са много повече. Доколкото е възможно, се опитвам да пътувам, да обикалям, да се сблъскам с повече спаринг партньори. При удобен момент със сигурност ще направя лагер в чужбина. Отворен съм за тях. Това са лагерите, които най-много изграждат състезателя. Дърпаш физически, психически и т.н., защото навън всички бойци са професионалисти. Там трябва да си на 100%, ако искаш да оцелееш.
- Имате ли предложение от някоя голяма организация?
- Така или иначе поддържам връзка с Белатор. Все още имаме договорни отношения с тях. Имам такива и с "Кейдж Уориърс". Там подписах за три мача. Така че има интерес от големите организации. Проблемът към момента е изцяло в мен. С травмите, които имам, не мога чисто физически да се подготвя на 100%. Затова към този момент не съм приел мач. В бъдеще време смятам да излекувам тези травми, да се подготвя на 100% и да направя големи български победи на световната ММА сцена.
- Какво ще видят феновете в "Арена София"?
- Ще видят голямо зрелище. Ще има битки, за които ще се говори дълго време. Ще има нокаути, ще има кръв. Точно това, за което феновете идват.

Четете още

ММА боецът Калоян Колев:
Не си повярвах за UFC

ММА боецът Калоян Колев: Не си повярвах за UFC

Мениджърът на Макгрегър - Оди Атар: Боби Велев прилича на младия Конър

Мениджърът на Макгрегър - Оди Атар: Боби Велев прилича на младия Конър

Хайлайфът се тресе! Тита се сгоди

Хайлайфът се тресе! Тита се сгоди

ММА легендата Росен Димитров:
Семейството ми беше против завръщането

ММА легендата Росен Димитров: Семейството ми беше против завръщането

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама