Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/17299896 www.bgdnes.bg

Трети сме в света на сабя

*Бием Италия на малкия финал

*Женският ни отбор стигна до медали в Атина

С бронзови медали се окичи националният отбор на България по фехтовка в дисциплината сабя за жени. Дамите ни в състав Йоана Илиева, Олга Храмова, Емма Нейкова и Калина Атанасова завоюваха третото място на "Акрополис къп" в гръцката столица Атина. Престижният турнир е валиден за Световната купа. 

В състезанието в Атина участваха 22 тима, в чиито състави бяха най-добрите сабльорки на планетата. България, водена от националния треньор Ивайло Воденов, започна участието си в надпреварата от втория кръг на елиминациите. Преди последната смяна съперничките от Азербайджан водеха с 40:39, но Йоана Илиева показа висока класа и извоюва 45:44. 

Реклама

В следващия двубой, валиден за място сред най-добрите 4, сабльорките ни победиха №2 в световната ранглиста Южна Корея с 45:40. Българките поведоха от самото начало и не изпуснаха водачеството си до края, като си гарантираха среща за място във финала срещу Украйна. Двубоят срещу украинките отново беше изключително оспорван, като противникът взе аванс от първата смяна и не позволи обрат - 45:35. В малкия финал Илиева, Храмова, Нейкова и Атанасова се изправиха срещу Италия и спечелиха с 45:43. 

Припомняме, че миналата седмица Емма Нейкова стана европейска шампионка за девойки до 20 години в Неапол.

Четете още

Везенков е Спортист №1 на България

Везенков е Спортист №1 на България

(СНИМКИ) Яна е най-горещата олимпийка

(СНИМКИ) Яна е най-горещата олимпийка

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама