Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/17326164 www.bgdnes.bg

81-годишен треньор ще помага на Кобрата за битката в "Арена София"

Легендарният 81-годишен треньор Ули Вегнер се завръща в щаба на Кубрат Пулев за мача с Махмут Чар на 30 март в зала "Арена София". 

Кобрата привика на помощ за мача бившия си треньор Ули Вегнер, съобщи германският "Билд". 81-годишната легенда за последно работи с Пулев преди мача за световната титла с Антъни Джошуа през 2020 г., загубен с нокаут от българина. Тогава Вегнер не успя да присъства на срещата, тъй като се разболя от ковид по време на тренировъчния лагер. След това ветеранът се оттегли в пенсия, а после претърпя и сърдечна операция. "Това е завръщането на годината! Вегнер ще се грижи за последната фаза на подготовката на Пулев и ще седи край ринга по време на битката срещу Чар", пише "Билд". Пулев тренира под ръководството на германския специалист от януари 2015 г. до декември 2020 г. В този период Кобрата постигна 8 от своите общо 30 победи на профиринга

"В момента работата на място не е възможна за мен - коментира самият Вегнер. - Но ще се грижа за Кубрат във фазата на стабилизиране десет дни преди двубоя. Това е много важен момент от подготовката. При всеки спортист е различно. Някои се нуждаят от още тренировки, други от време за регенериране на мускулите. Трябва много опит в този момент."

Четете още

Кобрата за битката с Чар: Ще бъда в супер форма!

Кобрата за битката с Чар: Ще бъда в супер форма!

Ето я тайната жена на Кобрата (невиждани снимки)

Ето я тайната жена на Кобрата (невиждани снимки)

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама