Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/17432892 www.bgdnes.bg

Олимпиадата пред провал

Правителството на Куинсланд закъса с финансите

Олимпийските игри в Бризбън през 2032 година са под огромна въпросителна. Причината са сериозни финансови проблеми на правителството на австралийския щат Куинсланд.

Управата на щата дори обмисля отмяна на игрите в Австралия. От там са потърсили съвет за потенциалната цена, която трябва да платят, ако се откажат от олимпиадата. Оказало се е, че ще имат огромна сметка като компенсация - 260 млн. паунда. Освен това ще доведе до оттегляне на 1,5 млрд. финансиране от федералното правителство към австралийския щат.

Реклама

След като научило това, правителството на Куинсланд реши все пак да продължи с подготовката за олимпийските игри. Въпреки това вече има огромно забавяне в графика. Реконструкцията на стадион "Габа" ще струва прекалено скъпо. Среща и огромен обществен отпор. Също така се твърди, че плановете за изграждане на нов стадион на Виктория Парк са били отменени.

"Надявах се, че ще се намери опция с по-добра стойност - обяви премиерът на Куинсланд Стивън Майлс. - Никой не иска да види пари, харчени за съоръжения, които са необходими само за четири седмици. Въпреки че концепцията за нов стадион във Виктория Парк има добри страни, несигурността около крайната цена означава, че изграждането му не е опция."

Четете още

Европейският шампион Габриел Маринов: Майка ми не даваше да вдигам щанги

Европейският шампион Габриел Маринов: Майка ми не даваше да вдигам щанги

Треньорът на боксьорките Борислав Георгиев:
Отиваме за два медала на олимпиадата

Треньорът на боксьорките Борислав Георгиев: Отиваме за два медала на олимпиадата

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама