Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/17454176 www.bgdnes.bg

Стана ясно с кой ще се боксира Кобрата в зала "Арена София"

На ринга в "Арена София" на 30 март Кубрат Пулев ще премери сили с 33-годишния украинец Игор Шевадзуцкий. Договорът между двете страни вече е финализиран. Хълк, както е прякорът на боксьора, има 11 победи (9 КО) и 1 загуба (КО) в кариерата си. Шевадзуцкий може да се похвали с две победи на българска земя. На 14 декември 2019-а той победи Даниел Роблес в зала "Колодрума" в Пловдив. На 3 октомври 2020 г. Игор отново се боксира в Пловдив - като този път надделява над Аднан Деронджа. Последният мач на украинеца бе срещу Едонис Бериша в Германия на 25 февруари тази година.

Кубрат Пулев проговори след проваления му мач за световната титла срещу Махмуд Чар. За негово огромно разочарование той няма да се бие за световната титла на WBA в тежка категория. Очакваният с огромен интерес дуел трябваше да се проведе на 30 март в столичната "Арена София". Това обаче така и няма да се случи. Причината е тежка контузия на противника му Махмуд Чар. Германецът с ливански корени, който е носител на пояса, е получил мускулно скъсване в бицепса. По спешност веднага започна издирване на нов съперник, който да спаси боксовата галавечер, за която вече са продадени доста билети. 

Реклама

"Случва се, не само на мен се случва. Много пъти хората се разболяват, все пак говорим за професионален и тежък спорт, който изисква физически съприкосновения. Не може да се предвиди нещо подобно", коментира пред Кобрата пред bTV, която ще излъчва боксовия спектакъл. Кубрат Пулев продължава подготовката си в боксовия център "Дианабад".

"Продължавам по график. Няма изменение в плана. Противникът ще бъде различен, с друг стил на игра", каза още Кобрата. На 30 март в най-голямата столична зала ще се бие и Тервел Пулев. По-малкият брат ще се изправи срещу Роли Ламбърт.

Кубрат Пулев все пак успокоява, че мачът за световна титла не пропада окончателно, а ще се проведе на по-късен етап, когато Махмуд Чар се възстанови от контузията, най-вероятно есента.

Четете още

ЖАЛКО! Пропадна мачът за световната титла на Кобрата. Вижте защо

ЖАЛКО! Пропадна мачът за световната титла на Кобрата. Вижте защо

Кобрата разпродаде ВИП-а за битката с Чар

Кобрата разпродаде ВИП-а за битката с Чар

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама