Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/17561673 www.bgdnes.bg

ММА звездата Благой Иванов-Багата: Последният ми бой ще е в България

Ще се откажа на 40 г., Кубрат и Тервел ми помогнаха за PFL

Благой Иванов-Багата планира да се бие до 40-годишна възраст. Това признава ММА звездата в интервю за "Спортната джунгла". В момента Багата е на 37 г., така че отказването му от спорта все още не е на дневен ред.

"Дал съм си граница до 40 години - казва Иванов. - Ще видим дали ще я спазим. Исках да се бия тази година в България, но може би ще има леко отлагане. Най-вероятно последният ми мач ще е в България. Тежко е, има много контузии в този спорт. Трябва да се бориш с духа си. Искат се много труд, дисциплина и лишения. Най-важното е, че сега съм здрав."

Реклама

Рано тази сутрин българската ММА звезда влиза отново в октагона, за да стане част от турнира на Професионалната бойна лига (PFL) с награден фонд от 1 млн. долара. Мачът му с руснака Сергей Белостений се очакваше да започне около 5:00 ч. сутринта българско време. Турнирът на PFL се състои от редовен сезон, плейофи и финал. Бойците печелят точки при всеки мач, в зависимост от начина на победа и рунда, в който е постигната. След оформяне на класирането започват и директните елиминации. Победителят в категорията печели голямата награда от 1 млн. долара. Багата вече е печелил този турнир преди години, но при различен регламент. За Благой това е завръщане на ММА ринга, след като от най-престижната организация UFC не подновиха договора му. В последния си мач от тази верига миналата година той бе надигран и загуби по точки от молдовеца Александър Романов. Българинът изигра общо 8 срещи в UFC, в които постигна три победи и загуби пет пъти. "В последния си мач нямах ден - казва Багата. - Не ми тръгна играта, а имах и контузия. Сега съм здрав и всичко е наред. Не сме искали с UFC продължение на договора, не сме водили разговори."

Благой разкрива, че турнирът на PFL e най-престижният в момента. "Определено това е най-големият турнир за ММА в момента. Радвам се, че съм част от него. Това е мечта за всеки един боец да достигне дотук. Няма никой слаб, всички са изявени бойци", казва Багата.

Неговият лагер за турнира протича основно в Лас Вегас, където работи с бразилски треньори. За подготовката му помагат и боксьорите Кубрат и Тервел Пулеви, с които прави спаринги. "Сега играхме повече с Тервел, боксът винаги помага", признава Багата. 

Четете още

ММА боецът Станой Табаков: Заложиха капан на Багата в "Домби", много спортисти избягаха и го изоставиха

ММА боецът Станой Табаков: Заложиха капан на Багата в "Домби", много спортисти избягаха и го изоставиха

Багата: Битката е ключова за моето бъдеще

Багата: Битката е ключова за моето бъдеще

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама