Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1758505 www.bgdnes.bg

Висшата лига у нас до 2016-а

"Нова Броудкастинг груп" спечели правата за излъчване на английската Висша лига в България. Телевизиите на компанията "Нова Тв", "Диема" и "Нова Спорт" ще излъчват всяка седмица най-интересните мачове до 2016-а година. Освен елитното първенство по каналите ще върви втория ешалон - "Чемпиъншип", двубоите от Купата на Англия и Купата на Лигата, както и домакинските срещи на английския национален отбор.
"Парите са фактор, но има и други неща, които оказаха влиание, за да получим доверието на Висшата лига - коментира изпълнителният директор на "Нова Броудкастинг Груп" Дидие Щосел. - В Англия ни наблюдават и са останали доволни. Имаме най-добрите коментатори, а освен това държим правата на Висшата лига в други страни."
Шефът на спортната редакция на телевизионния гигант Веселин Василев допълни, че неговият екип ще вдигне още повече стандартите на излъчване.
"Ще се опитваме да подобрим и стриймването на срещи в интернет, защото все повече потребители имат желание да гледат срещите на своя мобилен телефон или таблет - обясни Василев. - Обръщаме сериозно внимание на баскетбола. Ще предаваме европейските първенства през 2013-а и 2015-а, както и световното през 2014-а. Продължаваме да излъчваме лека атлетика, спийдуей, както и боксовите двубои на Кубрат Пулев."
Сумата за правата на Висшата лига беше запазена в тайна, но според източници на "България днес" тя се е увеличила. През миналата година шефовете на най-гледаното футболно първенство на планетата огласиха, че общият годишен приход от телевизионна продукция е 1,178 милиарда паунда. От тях частта за международни права е 468 милиона, което означава увеличение от 110%.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама