Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/17755755 www.bgdnes.bg

Стоян Копривленски ще се бие с румънска легенда на стадион

Стоян Копривленски се завръща на ринга в уникален сблъсък срещу един от най-популярните румънски бойци в историята Амансио Параскив, научи Спортната джунгла. Двамата ще се бият на голяма галавечер от веригата К-1 в Румъния на 13 юни. Техният кикбоксов мач ще бъде на футболния стадион в Галац и се очаква да бъде сред основните събития в шоуто. Двубоят е в три рунда с възможност за допълнителен при равен резултат.

„Подготовката върви добре и по план. Във форма съм. Не съм спирал да тренирам", сподели Стоян Копривленски.

Реклама

Параскив е сред най-успешните румънски кикбоксьори в историята. 31-годишният ветеран има 44 победи (18 с нокаут), 13 загуби и 1 равен. Той е бивш шампион на веригите Суперкомбат и Кунлун Файт.

В своята кариера е играл с големи имена като Джорджио Петросян, Масааки Ноири, Тайфун Йозкан, Крис Нгимби и др. Параскив има и пет победи в пет мача като професионален боксьор.

„Опитен боец – описа своя съперник Стоян Копривленски. – Силната му страна е боксът. Не е толкова добър с краката. Има хубаво чувство за дистанция. Влиза внезапно напред. Комбинативен е с ръцете. Ако те усети, че си по-слаб, става опасен. Скача здраво. Но ако има твърд камък пред себе си, нещата стават по-различни. Не смятам да му дам възможност да натрупа самочувствие по време на мача."

Копривленски подписа договор с К-1 през тази година. Той участва във финалните елиминации на К-1 Макс, но загуби от Каспер Мужински след драматичен финален рунд.

Четете още

Кикбоксьорът Мартин Копривленски: Ще задмина брат ми!

Кикбоксьорът Мартин Копривленски: Ще задмина брат ми!

Бившият на Гери Никол се потроши

Бившият на Гери Никол се потроши

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама