Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/17764440 www.bgdnes.bg

Президентът на щангите Антон Коджабашев: Саботаж! Пропускаме олимпиадата

70 000 евро са нужни за такси към международната федерация

За саботаж към българските щанги заговори президентът на родната федерация Антон Коджабашев, избран само преди два месеца. Според него вероятността тежкоатлетите ни да не бъдат допуснати до състезанията от олимпийски игри в Париж през лятото е доста голяма.

Големият проблем са дължими 70 хиляди евро към световната федерация за участието на планетарното първенство. Срокът БФ вдигане на тежести да се издължи е до утре. По молба на Коджабашев оттам са дали отсрочка с една седмица.

Реклама

"Тези дългове ги наследихме от предишното ръководство - казва с отчаяние в гласа трикратният световен и европейски шампион. - Всъщност парите може и да ги има, но нямаме документи, не ни ги дават. Проведеното преди няколко месеца европейско първенство е донесло приходи от такси и други дейности, но от предходното ръководство крият отчетите и парите."

Проблемът рефлектира с пълна сила и върху националния отбор, твърди Коджабашев.

"Състезатели и треньори не са взимали пари от началото на годината. Отборът е пред разпад, тези, които нямат квоти за олимпиадата нямат причина да тренират, защото нямат пари. Няма средства за лагери, за медикаменти, екипировка и изобщо за нищо. Карлос Насар и Божидар Андреев, които се състезават в Германия, имат стимул, но другите - не", казва още Коджабашев.

Босът на щангите чака отговор от няколко евентуални спонсора, за да събере нужната за таксата сума. "Започват празници, а от друга страна и трудно се дават пари в днешно време. От спортното министерство ни влизат в положението, но не могат да помогнат, защото ние не можем да им предоставим документите и отчетите, които се държат от предишното ръководство, а те явно ги крият. Ситуацията е толкова тежка, че направо съм отчаян", завършва Коджабашев.

Четете още

Допингираният щангист Дейвид Фишеров наказан за две години

Допингираният щангист Дейвид Фишеров наказан за две години

Европейският шампион Габриел Маринов: Майка ми не даваше да вдигам щанги

Европейският шампион Габриел Маринов: Майка ми не даваше да вдигам щанги

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама