Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/17986438 www.bgdnes.bg

Легендата Владо Николов след двубоя с Франция: Можем да мечтаем с нашия млад отбор!

Нашите загубиха от "петлите", но дадоха отпор

"Имаме млад отбор, който се противопостави достойно на олимпийския шампион Франция в първите два гейма. В третия по-високата класа на съперника си каза думата. Но да, можем да мечтаем заедно с този тим! Момчетата имат качества да играят силен волейбол."

Това сподели специално за читателите на "България Днес" волейболната легенда Владо Николов. Неговият по-малък син Симеон се представи на ниво срещу "петлите", записвайки 7 точки (2 аса, 2 блокади). "Лъвовете" загубиха с с 0:3 (21:25, 24:26, 14:25) първия си двубой от Група 1 в Лигата на нациите, игран в Анталия (Турция).

Реклама

"След срещата казах на Симеон, че се е представил добре - каза Владо Николов. - Все пак за него това беше дебют като титуляр, и то срещу толкова добър отбор като Франция. Когато в екипа се завърнат контузените Мартин Атанасов и Алекс Николов, селекционерът ще има още възможности за състава."

Селекционерът на "лъвовете" Джанлоренцо Бленджини беше критичен след загубата от Франция.

"Представянето ни не беше добро - призна Бленджини. - Да, това беше първи мач за много от моите момчета. Това беше великолепна възможност за тях да покажат своите качества. В предишните сезони те са били по-често на резервната скамейка и нямат никакъв опит. Това беше страхотна възможност да се учат, да видят, но очаквах подобрение.

Ако ти си способен да израстваш по време на мачовете, в края им ще вземеш нещо повече. Краят на втория гейм беше не само ключов за мача, а ключът към израстването да преминеш на следващото ниво. Надявам се те да разберат това, защото първите два гейма показахме добри неща. Нужно е да играем смело и да няма празни погледи. Трябва да се подобряваме, трябва да мислим. Да, много съм емоционален по време на мачовете. Но момчетата трябва да следват това поведение, защото това не е битка, това е война, когато сме на терена."

Четете още

Джанлоренцо Бленджини прави дебют за България в контролата с Естония

Джанлоренцо Бленджини прави дебют за България в контролата с Естония

Новият волейболен селекционер Бленджини:
Искам саможертва от играчите!

Новият волейболен селекционер Бленджини: Искам саможертва от играчите!

Президентът на БФВ Любомир Ганев: Апогеят на националните ще е до 5 години

Президентът на БФВ Любомир Ганев: Апогеят на националните ще е до 5 години

Легендарният Любомир Ганев в ИНТЕРВЮ: Казваха ми, че не ставам за волейболист!

Легендарният Любомир Ганев в ИНТЕРВЮ: Казваха ми, че не ставам за волейболист!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама