Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1800777 www.bgdnes.bg

Димитър Пенев пред "България Днес": На Ицо му е рано за Китай

Христо Стоичков е фаворит за поста старши треньор на китайския "Далиен". Това гръмна местното електронно издание news.now.com. Според азиатските медии Камата е очакван в скоро време в Китай за преговори. В момента "Далиен" е без треньор. Постът временно се заема от президента на клуба Лий Минг. Другите варианти, които са обсъждани, също са специалисти от Европа. Китайците са готови да извадят милиони, за да привлекат носителя на "Златната топка" за 1994 година.

Камата може да стане едва третият българин, който ръководи клуб в най-населената държава в света. През 2003 година треньор №1 на XX век Димитър Пенев поема "Ляонинг" за един сезон. През 2010 година пък Александър Станков започва работа именно на "Далиен", като класира тима от трета в Суперлигата на Китай.

Реклама

"Кой го кани Ицо? Това са несериозни работи. Той в момента е ангажиран треньор в "Литекс" и не вярвам да напусне. Стоичков води много добър отбор. Рано му е още да ходи в Китай. Няма да го съветвам нищо, когато се видим в събота", коментира за "България Днес" Димитър Пенев.

Стратега очаква победа за ЦСКА в предстоящото дерби с "Литекс" от първия пролетен кръг. "Желая успех на Ицо. Всички в ЦСКА очакваме да домакинстваме на "Българска армия", но не зависи само от нас. Явно на Своге стадионът е да пъти по-модерен от нашия, щом му дават лиценз", коментира иронично Пената. Както е известно, "Локо" (Сф) ще бъде домакин край дефилето, докато все още не е ясно дали "Армията" ще получи разрешително за старта на сезона. Общинската комисия ще се произнесе по въпроса утре. 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама