Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/18013915 www.bgdnes.bg

Боряна Калейн донесе първа титла на България от 36 години

Краснобаева с първи медал от голям шампионат

Боряна Калейн завоюва европейската титла на обръч. Титлата на Боряна на този уред е първа за България от 1988 година насам. Тогава Адриана Дунавска и Бианка Панова поделят отличието с Александра Тимошенко. Среброто на обръч на този уред отиде при европейската шампионка от многобоя Стилияна Николова.

Калейн триумфира с оценка от 35,250. Стилияна получи 34,950, а трета се нареди младата украинска гимнастичка Таисия Онофричук с 34,900 точки.

Реклама

Калейн завърши надпреварата на уредите и с бронз на бухалки.

"Доволна съм от това сътезание отчасти - сподели Боряна. - Имам още върху какво да работя, но пък имаме още два месеца. Ще се концертрирам върху това. Допуснах някои грешки, за които ме е яд. Ще направим анализ с треньорите как да продължим подготовката. Стили е един прекрасен човек, който ми е много близък приятел. Благодарна съм й, че заедно изградихме това приятелство. Изцяло концентрирана съм върхо олимпийските игри и не искам да мисля за нищо друго."

Дебютантката ни Елвира Краснобаева спечели първи медал от голямо първенство. Тя взе бронз на лента. Грацията ни получи оценка от 33,700. Пред нея се наредиха Даря Вароломеев (Гер) с 34,400 и София Рафаели (Ит) с 33,950.

Европейското първенство в Будапеща бе изключително успешно за България. Освен медалите на отелдните уреди в многобоя Стилияна Николова спечели абсолютната европейска титла, ансамбълът повтори постижението й, а националният ни отбор взе златните медали и в отборната надпревара.

"Могъща България! Три абсолютни европейски титли", възкликна президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева.

Четете още

НЕВЕРОЯТНА! Стилияна Николова е абсолютна европейска шампионка

НЕВЕРОЯТНА! Стилияна Николова е абсолютна европейска шампионка

Боряна Калейн втора, Стилияна Николова трета в експеримент

Боряна Калейн втора, Стилияна Николова трета в експеримент

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама