Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1804838 www.bgdnes.bg

Дянков посече и тениса

Огнян Георгиев

Финансовият министър в оставка Симеон Дянков посече поредната спортна федерация. Неговата подопечна Агенция за държавна финансова инспекция състави дузина актове и откри нарушения в тениса на стойност 913 035,41 лв. Сумата е изразходвана, без да бъдат обявявани обществени поръчки. По същата схема бяха ударени федерациите по борба, шахмат, лека атлетика, волейбол и баскетбол.
Нарушенията са установени за срок от 1 януари 2011 до 30 септември 2012 г. Федерацията по тенис не е обявила обществени поръчки за материално оборудване, далекосъобщителни услуги, хотелски и ресторантьорски услуги, самолетни билети и консултантска дейност.

"Някои неща са невъзможни - коментира президентът на федерацията по тенис Стефан Цветков. - Имаме рекламен бартерен договор с определен мобилен оператор, а сме задължени да работим по Закона за обществените поръчки. Другите федерации също са с подобни проблеми, но няма смисъл да коментираме. Добър или лош - законът трябва да се спазва. Преди не знаехме как стоят нещата. Сега вече отделяме необходимите средства за адвокати, които да се грижат за обществените поръчки."

Реклама

Българската федерация по тенис не се включи към другите спортни организации, които отправиха протестно писмо до всички висши държавни институции заради финансовите ревизии по Закона за обществените поръчки.

"За по-малките федерации не е добре, защото те нямат допълнителен ресурс за адвокати - обясни Стефан Цветков. - Засега ще трябва да правим обществените поръчки и да се надяваме, че в бъдеще ще има промени в закона, които касаят спорта."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама