Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1814295 www.bgdnes.bg

Шефът на съдиите ни Никола Джугански: Край с първенството

"Ако у нас рефер постъпи като този на "Реал" - "Барса", то шампионатът ни ще трябва да бъде прекратен", коментира спорната ситуация в 92-рата на Ел Класико в събота шефът на родните арбитри Никола Джугански.
Ситуацията във втората минута на продължението при резултат 2:1 в полза на „белия балет“ взриви стадион "Сантяго Бернабеу" и е най-коментираната футболна тема в цяла Европа. Тогава резервата Алексис Санчес хитро чукна с пета към Адриано Корея в пеналта на домакините, който падна след протегнат крак на Серхио Рамос. Реферът Перес Ласа не наду свирката и вбеси каталунците.
В мача от 26-ия кръг на Примера Карим Бензема даде предимство на "белия балет" още в 6-ата минута, но в 18-ата Лионел Меси вкара задължителния си гол. Победата донесе Серхио Рамос в 82-рата минута. Звездата на домакините Кристиано Роналдо влезе през второто полувреме, но успя само да разтресе гредата от фаул. Така дойде и продължението.
В скандала най-деен бе вратарят на "Барселона" Виктор Валдес, който скочи яростно срещу съдията Перес Ласа. Капитанът на каталунците набързо получи два жълти картона за гневния си изблик. Още по-лошо ще стане, след като случаят бъде разгледан от дисциплинарната комисия на футболния съюз, тъй като Валдес е заплашен с наказание от 12 мача.
"Веднага след края на мача, когато започнахме да напускаме терена, извадих картон на футболиста на ФК „Барселона“ с №1 Виктор Валдес Арибас заради високо вдигнатите му ръце на близко разстояние от мен и обидния висок тон, оспорващ моите решения. Изгоних същия футболист, задето остана на сантиметри от мен и на висок глас повтаряше: "Прецака ни, нямаш срам", пише в доклада на рефера Ласа.
"Не мога да коментирам имаше ли дузпа, или нямаше - заяви шефът на родните арбитри Никола Джугански. - Важно в случая е какво е видял съдията и как е преценил ситуацията. Но трябва да ви кажа, че с колеги, като си говорим, стигнахме до мнението, че ако на мач у нас, например между "Левски" и ЦСКА или "Лудогорец", се случи такова нещо, то първенството ни ще се наложи да бъде спряно."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама