Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1929090 www.bgdnes.bg

Гришо vs Надал

Григор Димитров ще играе с магьосника на червените кортове Рафаел Надал (Исп) в четвъртфинален сблъсък на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло. Двубоят е днес на централния корт.
Българинът продължи с демонстрация на феноменална форма. Той се справи с 30-ия в света Флориан Майер (Гер) след 6:2, 6:4 в III кръг на надпреварата. За успеха Гришо спечели 62 950 евро от наградния фонд и 180 точки за световната ранглиста. Постижението ще му позволи да дебютира в Топ 30. Той ще се озове на 27-о или 28-о място в света без значение как ще приключи двубоят с Рафаел Надал.
Испанецът е шампион на турнира в Монте Карло през последните осем години. Той лекуваше дълго време контузия в коляното, но се завърна в началото на сезона.
Димитров и Надал ще се срещнат за втори път. Първият им мач беше през 2009-а на турнира в Ротердам (Хол), когато хасковлията загуби след 7:5, 3:6, 2:6.
"Ще видим какво ще се случи утре", каза многозначително Надал след успеха си в III кръг над Филип Колшрайбер (Гер) с 6:2, 6:4. Мачовете на испанеца и българина вървяха едновременно на два съседни корта и приключиха при абсолютно идентичен резултат.
На турнира в Монте Карло Станислав Вавринка (Швейц) направи неочакван подарък на своя сънародник Роджър Федерер. Той елиминира Анди Мъри (Анг) след разгром 6:1, 6:2. Заради поражението британецът ще загуби втората позиция в световната ранглиста за сметка на Федерер.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама