Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1989175 www.bgdnes.bg

"Еспаньол" гони Марто

Мартин Петров със сигурност ще напусне елитния испански "Еспаньол" след края на сезона. Клубът от Каталуния е решил, че няма нужда от услугите на 34-годишния бивш български национал. Марто пристигна в тима през зимата, но записа едва 6 мача, и то като резерва. Мениджърът на футболиста - Лъчезар Танев, вече упорито опитва да намери нов клуб на агента си. До момента никой не иска да привлече застаряващата звезда. Запитвания има само от втородивизионни клубове от Испания и Германия.
В случай че Марто не успее да си уреди трансфер в чужбина,  той почти сигурно ще се завърне в родния шампионат, където да поиграе още няколко сезона. Според сигурни информации от ЦСКА вече са разговаряли с врачанина по този въпрос, но той не бързал да дава обещания.


Хубавата новина за Петров е, че той ще получи солидна неустойка от "Еспаньол". Договорът на Мартин с испанския клуб е до 30 юни 2013 година, но в него фигурира специална клауза. Според нея контрактът автоматично се удължава с още 1 година, при положение че клубът се спаси в елита. Когато българинът подписа, "Еспаньол" се намираше в зоната на изпадащите, но след много силна пролет си осигури оставането. 3 кръга преди края каталунският тим заема 11-о място с 44 точки, но има реални шансове да финишира дори в първата половина на таблицата.
Треньорът на "Еспаньол" Хавиер Агире, който е в отлични отношения с Мартин, вече го е уведомил на четири очи, че няма да разчита на него през следващия сезон.

 

Контузи се

Сезонът за Мартин в Испания може и да е приключил преждевременно. Крилото получи контузия в гърба по време на тренировка на "Еспаньол" във вторник, съобщи каталунският вестник "Спорт". Почти сигурно българинът няма да попадне в групата за срещата с "Депортиво" през уикенда.
Кристиан Стуани и Ектор Морено са другите двама състезатели на "синьо-белите", които страдат от травми. Стуани е с травма в бедрото на левия крак, докато Морено изпитва болки в слабините. Тимът от Ла Коруня се нуждае от задължителен успех в битката си за оцеляване.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама