Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1999274 www.bgdnes.bg

Бившият национал Радостин Кишишев: Голям мач играх срещу Бекъм

Дни след последния мач на Дейвид Бекъм светът продължава да говори за негови двубои, в които има и българска следа. Радостин Кишишев е единственият наш защитник играл срещу Бекъм във Висшата лига. Именно срещу "Манчестър Юнайтед" на Бекс е един от незабравимите сблъсъци на Тинката в Англия.
"Те бяха отборът, станал шампион на Европа след драматичен финал срещу "Байерн" (Мюнхен) и победа с 2:1 през 1999 г. Играех в "Чарлтън" и срещахме "червените дяволи" на 9 декември 2000 г.", разказва Кишишев.
Българинът се превръща в един от главните герои на тази битка, завършила 3:3. Дейвид Бекъм е на терена през всичките 90 минути, носи любимия си в "Юнайтед" №7.
"В разборите преди мач с "Манчестър Юнайтед" мениджърите винаги акцентираха върху играта на Бекъм - разказва Тинката. - Когато той получеше топката, до него задължително трябваше да има защитник. Дейвид притежаваше най-доброто центриране в света. Почти всеки негов дълъг пас се превръщаше в голово положение."
Но в този ден кралят на центриранията е Радостин Кишишев. След негово подаване от дясното крило резултатът е открит и домакините повеждат с 1:0. Тогава на сцената излиза Райън Гигс, който изравнява резултата. Минути след това с удар от центъра намира напречната греда, а притичалият Солскяер прави 1:2. После Рой Киийн бележи трети гол за "Юнайтед". Изглежда, че всичко ще приключи с победа за "червените дяволи". Кишишев и неговите съотборници са на друго мнение.
"След мое центриране вкарахме второ попадение - спомня си Тинката. - Някъде около 83-ата минута изравнихме. Обикновено "Юнайтед" са царете на обратите, но този път ние им върнахме два гола. Това е мачът срещу "Манчестър" и Бекъм, който никога няма да забравя. Малко тъжно е, когато играч като Дейвид се отказва. Със сигурност и съперниците му на терена ще говорят още дълго за явлението, в което този футболист се превърна."

 

Реклама
Реклама
Реклама