Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2096222 www.bgdnes.bg

Босът на "Спортинг": Отървете ни от Божинов!

Шефовете на "Спортинг" вдигнаха ръце от българския национал Валери Божинов. Португалският гранд иска на всяка цена да се отърве от играча заради високата му заплата. На този етап обаче никой не го иска. Президентът на клуба Бруно Карвальо се оплака от ситуацията с българина пред местните медии.
"Положението с Божинов е много тежко. Той получава по около 4 милиона евро на година, а няма оферти за него. Това ще се отрази сериозно на бюджета ни", пропищя Карвальо. По думите му нашият нападател получава многократно по-високо възнаграждение от това, което до момента се афишираше в медийното пространство.
"Пристигнаха няколко запитвания, но нищо сериозно. Имаше и предложения, които не бяха добри. Излиза, че за да се разделим с Божинов, трябва да си платим. Тази ситуация изобщо не ми харесва, но Валери все още е наш играч, защото никой не предлага това, което искаме", добави клубният бос.
Валери е обвързан с перфектен договор за още цели 3 години. Срещу клаузата му за откупуване стои сумата от 6 милиона евро. Интерес към него това лято проявиха испанският "Еспаньол" и италианският "Парма". И двата клуба нямат възможност да покрият бомбастичната му заплата.
Божинов трябва да се яви за първа тренировка в Лисабон на 1 юли. Той ще тича само за здраве, тъй като на него със сигурност няма да се разчита. Новият треньор на "Спортинг" Леонардо Жардим е обяснил на Валери, че не попада в сметките му. Мениджърът на играча - Джери Паломба, прави всякакви опити да му намери нов отбор, но за момента няма индикации това да се случи.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама