Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/14050755 www.bgdnes.bg

Путин ли е това? Не е ясно кой посещава окупирана Украйна и той ли се среща китайския лидер

Путин ли е това? Кой пита?!

Не е ясно кой посещава окупирана Украйна и той ли се среща китайския лидер

Скули и опънато чело като от пластичната клиника показва Владимир Путин по време на посещение в Мариупол. В социалните мрежи мнозина си задават въпроса: "Това ли е Путин? Възможно ли руският президент да е подменен със статист?"
Снимки, разпространени от РИА "Новости", загатват, че по лицето на руския президент са направени поне няколко интервенции, забелязват потребители в социалните мрежи. По челото на Путин няма бръчки и хората с набити очи са на мнение, че са използвани ботокс и/или хиалуронови филъри.

Освен скулите брадичката на стопанина на Кремъл също е добре оформена. Кадрите контрастират с образа на Путин от началото на войната в Украйна и периода преди нея. Тогава той бе със силно подута физиономия и кожа, изглеждаща като маска. Именно заради това той бе сравняван с Брежнев, а за здравословното му състояние се появиха (и все още циркулират) всевъзможни слухове - рак, паркинсон и какво ли още не. Критици на Кремъл предупреждават, че лустросаното лице на президента може да е продукт на компютърна обработка - визитата в Мариупол и Крим е пропагандна. Тя съвпада с деветата годишнина от окупацията и анексията на Крим през 2014 г.
По случайност визитата съвпада и с издадената от Международния съд за военни престъпления в Хага заповед за арест на Путин. С такава е удостоена и омбудсманката на Русия по правата на човека Мария Лвова-Белова. Двамата са обвинени, че са организирали насилствената депортация и осиновяване на украински деца във вътрешността на Русия. Тези насилствени преселвания са извършвани предимно в Донецка област и най-вече в Мариупол. Затова "Медуза" допуска, че е възможно първоначалният план да е бил посещение само на Крим, а Мариупол да е включен екстрено в графика след повдигането на обвиненията. Експерт по международно право разяснява следното. Всички страни, признаващи юрисдикцията на хагския съд, по идея са задължени да арестуват Путин, но не са предвидени санкции, ако не го направят. На практика готови на подобна стъпка са САЩ, ЕС и още няколко техни съюзници, където Владимир Путин така или иначе не ходи. Арестуването му от страна на Турция или Сърбия е крайно малко вероятно. Според експерта изразената закана от Германия да го задържи, ако влезе в бундесрепубликата, има само символично значение.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама