Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/14381287 www.bgdnes.bg

Най-жестокият килър на света ! Стрелецът от Белград убива и любимата си

Любимата девойка прострелва масовият килър от белградската гимназия "Владислав Рибникар" Коста Кецманович.

Освен от всичко друго пуберът, който почерни цяла Сърбия, е страдал и от нещастна любов. По последни данни броят на жертвите не е 10, а 9. Осем от тях са деца, а деветият е пазач на училището. Учителката по история, която по-рано беше обявена за мъртва, е в болница. Тя е ранена, но жива. В момента е в тежко състояние. Душа берат и две деца, още осем са хоспитализирани с по-леки наранявания. Промяна има и в информацията за стрелеца - неговата фамилия е Кецманович, а възрастта му не е 14, а 13 години. Това влияе на мярката му за неотклонение - 13-годишните не носят съдебна отговорност.

Реклама

Вместо в арест пуберът е настанен в психиатрия. Както писа "България Днес", още при ареста си Коста е заявил на полицаите, че е психопат. Последното не е тайна, а негови съседи заявяват пред в. "Курир", че поведението му е било странно. Те никога не са го виждали с приятели и го определят като интровертен. За сметка на това комшиите имат изключително добро мнение за арестувания баща на килъра - той е медик по професия и винаги се е отзовавал на молбите им за помощ. В момента таткото е задържан вместо сина и ще бъде съден за престъпление против обществената сигурност. Той е притежавал законно два пистолета, но ги е съхранявал неправилно. Вследствие на немарливостта му синковецът е успял да ги докопа. Освен пищовите седмокласникът Коста е помъкнал към даскалото и коктейли "Молотов", вероятно забъркани на латексова основа у дома. За щастие, те не са се взривили. Дяволският му план е бил да опожари входовете на сградата, за да не може никой да влезе, докато той стреля. Възпламеняването би попречило и на евакуацията на учениците. В такъв случай жертвите щяха да са не девет, а десетки, ако не и стотици.
В Сърбия е обявен тридневен траур от четвъртък до събота. Президентът Александър Вучич предлага важни промени в законодателството за притежаване на оръжия, но всичките са постфактум. Държавният глава ще внесе в Скупщината предложение за мораториум върху издаването на разрешителни за срок от две години. В този период ще бъде извършена проверка на всеки един вече издаден лиценз за носене на оръжие. Притежателите на пищови ще минат наново психотестове, а условията, при които се съхраняват оръжията, ще бъдат контролирани по-редовно. Има и предложение, което ще доведе до преместването на стрелеца Коста от психото в затвора - възрастта за носене на съдебна отговорност да се смъкне от 14 на 12 години. Вучич обещава "още повече" полицаи в училищата, но не е ясно доколко това ще помогне.

 Списъкът на Коста

Зловещ списък с имена откриват сръбските ченгета във вещите на килъра Коста. Според белградския в. "Информер" на листа хартия са били записани тези, които е трябвало да бъдат избити. Засега няма информация дали всички жертви са фигурирали на хвърчащото листче. Едно е ясно - сред набелязаните мишени има оцелели. Момче с инициали Г. Ш. е в списъка, но слава богу, не е пострадало. То казва, че е виждало Коста по коридорите, но не го познава:
"Не знам защо моето име е там. Приятел съм с много ученици от други класове, но с него не съм контактувал никога. Всички сме много потресени" - обяснява школникът. На какъв принцип са подбрани нарочените за ликвидиране деца, предстои да се изясни.

Изповед на един баща: Гледал е щерка ми в очите!

"Коста е погледнал дъщеря ми в очите и е открил стрелба на посоки! Тя е в ступор!"
Това гласи изповедта на баща, чието момиче учи в един и същи клас с убиеца от "Владислав Рибникар". Мъжът, който показва лицето си, но не съобщава името си, се натъква на зловеща гледка пред входа на гимназията. Във вторник сутринта той минава случайно покрай училището и вижда полицаи, ранени деца на носилки, както и търчащи насам натам психолози. За щастие, дъщеря му не е сред убитите или пострадалите. Мъжът казва, че "Владислав Рибникар" е добре охранявано школо и не може да си обясни как Коста е допуснат с оръжие вътре.

Четете още

Терор в Белград! Друсан отличник разстреля десет души

Терор в Белград! Друсан отличник разстреля десет души

Гимназист в пандиза за ало-терор срещу училища

Гимназист в пандиза за ало-терор срещу училища

Милена: Гей момичета изтормозиха дъщеря ми!
Милена: Гей момичета изтормозиха дъщеря ми!

Милена: Гей момичета изтормозиха дъщеря ми!

Роднини и любовници масово се колят и гърмят през 2020 г.
Роднини и любовници масово се колят и гърмят през 2020 г.

Роднини и любовници масово се колят и гърмят през 2020 г.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама