Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/15188674 www.bgdnes.bg

(Видео) Братя имат две сърца и чифт общи крака

Сиамските близнаци Шона и Мона не могат да бъдат разделени, карат кола и са жичкаджии

Сиамски близнаци с две сърца, но с едни крака се учат да натискат педала и да ходят на работа с кола.

Реклама

Забележителното чудо е предадено от интернет-канала "Хепи лайф", специализиран в това да търси положителни новини. Наистина положителният сюжет е от Индия. Шона и Мона (имената са дадени от възпитатели в сиропиталище) се раждат в началото на 90-те. Те са сиамски близнаци - телата им са слети от кръста надолу. Те имат две глави с два мозъка и две отделни самоличности. Всеки от близнаците е с по две ръце, но контролира само по един от краката. Така ходенето е изключително трудна задача. Те трябва да се предупредят един друг, преди да тръгнат нанякъде, например към тоалетната. През цялото време е необходимо и двете глави да са съсредоточени, за да не се спънат или да не направят шпагат с общите си крака. Медиците са на мнение, че Шона и Мона са големи късметлии, защото мозъчното им развитие е нормално. Сплетените долни крайници и единната им отделителна система са можели да се обособят в детска възраст. Вече е твърде късно за разделянето на телата им.

Когато му е било времето, такава възможност е нямало. Сиамските близнаци са от бедно, безпросветно и многодетно индийско семейство. Родителите са изплашени, когато се сдобиват с Шона и Мона. Изоставят бебетата в болницата. Оттам те са преведени в сиропиталище, а в институциите няма кой да се занимава да ги разделя и лекува. Предвид оскъдните възможности, братята наистина постигат невероятни успехи в живота. Те се научават

- да карат кола

- да се самообслужват и да гладят

- да ходят на работа

- да четат, пишат и всички останали базови способности.

Най-сложно от всичко е карането на кола, защото двата мозъка трябва да управляват краката в синхрон. Воланът също се държи от "различен близнак" - Шона контролира кормилото отляво, а Мона отдясно. Автомобилът им е жизненоважен - с него те изкарват прехраната си като електротехници. Уви, заплатата им е само една - това е част от многото парадокси. Братята имат две самоличности, два паспорта и два самостоятелни мозъка. Работодателят им ги брои за един човек, защото така му отърва. Шона и Мона се определят като суперщастливци и не им пука:

"Толкова сме благодарни, че живеем! Не ни трябват никакви заплати. Искаме да сме младежи с чисти сърца, бистър ум и искрена радост" - казват те. Любимото им занимание в свободното време е да четат книги. Машала!

Четете още

Сиамски близначки не могат да си намерят гадже

Сиамски близначки не могат да си намерят гадже

Сиамските близнаци под ключ в Бургас

Сиамските близнаци под ключ в Бургас

Хирурзи разделиха сиамски близнаци в Индия
Хирурзи разделиха сиамски близнаци в Индия

Хирурзи разделиха сиамски близнаци в Индия

Отец Силвестър: Не убивайте сиамските близнаци!
Отец Силвестър: Не убивайте сиамските близнаци!

Отец Силвестър: Не убивайте сиамските близнаци!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама