Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/15573208 www.bgdnes.bg

Глобяват фукльо със змия на сърф, стресирала се

Скъпо удоволствие е да заведеш любимата си змия да кара сърф. Това разбира по трудния начин австралиецът Хигор Фуиза, който смята за много забавно да пори вълните в компанията на влечугото.

Двамата стават интернет звезди преди около месец, когато Фуиза се хвали в социалните мрежи с клипчета как сърфира край бреговете на Голд коуст с питона, увит около врата му. Той допълва фукните със снимки със змията на сърфа. И докато хората масово се забавляват с геройството му и го хвалят за приключенията, зоозащитници и местните рейнджъри се задействат.

Благодарение на кадрите Фуиза е издирен за нула време и глобен с 2322 австралийски долара (2750 лева) за това, че застрашава живота на животното и му причинява изключителен и ненужен стрес. Уплахът от непознатата и непривична среда на свой ред може да накара рептила да действа непредсказуемо и да нарани някой човек. Освен това сърфистът нарушава и правилата на разрешителното за отглеждане на змия, според които той няма право да води гадината на обществени места с изключение на ветеринарни клиники.

Четете още

Любо Нейков стана змия!

Любо Нейков стана змия!

Над 800 се състезават в лов за питони във Флорида

Над 800 се състезават в лов за питони във Флорида

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама