Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/16942666 www.bgdnes.bg

Изповедникът на смъртника: Газовата камера е шоу на ужаса. Възраждането й е скандално!

Потресаващи разкрития за първата екзекуция с азот прави духовният съветник на смъртника Кенет Юджин Смит.

Пасторът Джеф Худ е изповедник на убития и е споделил последните му часове на този свят. 58-годишният Смит бе удушен с газ миналата седмица. Този метод за екзекуция е иновативен, а подсъдимият имаше честта да е първият човек, ликвидиран по подобен начин. Както неведнъж писа "България Днес", Кенет Юджин Смит е осъден за убийството на попадия. Жертвата Елизабет Сенет е поръчана от собствения си съпруг пастор Чарлз, защото била много досадна. Когато разследването стига до него, коварното отче се самоубива. Кенет Юджин Смит пък по онова време е закъсал за пари алабамски наркоман. Отчаяно му трябва дрога и се цани за наемен убиец. Както се вижда, още оттогава килърът има ясно изразени духовни търсения и поддържа контакт с духовенството. Той редовно се изповядва пред пастор Джеф Худ, който му дава последно причастие, преди да влезе в газовата камера. Джеф е хуманист, противник на смъртното наказание, особено по този грозен и криещ опасности начин. Според свещеника неизвестността е била най-страшното нещо преди смъртта на неговия енориаш.

Реклама

"Това е един филм, едно шоу на ужасите. Никой досега не е умъртвяван по този начин. Не се знае какви са страданията на умиращия. Приказките, че азотът приспива и човек си заминава, без да усети, сa бошлаф. Смъртникът влиза в газова камера, задушават го с газ. Като в нацистките лагери. Как това може да бъде хуманно" - пита риторично Джеф Худ.

За съжаление, никой не се е върнал жив от "азототерапията", за да обясни какво е усещал, докато го душат, но методът е много спорен предвид, че се използва в свинефермите за умъртвяване на прасета. Според ветеринарни лекари смъртта на животните далеч не е лека. Дали революционният метод ще стане масова практика в американските затвори, е открит въпрос. Убиецът на попадията е пъхнат в газовата камера, защото при предишен опит инжекцията за екзекуции не му действа. Днешната газова камера не е като тези в нацистките лагери, в нея има известен комфорт. Смъртникът ляга на ортопедична кушетка, а не е лъган, че ще се къпе.

Четете още

(ОБЗОР) Жените убийци предпочитат ножовете

(ОБЗОР) Жените убийци предпочитат ножовете

Погнаха мъж, блудствал с непълнолетна във фалшиво такси

Погнаха мъж, блудствал с непълнолетна във фалшиво такси

Дани Алвеш с нова версия за изнасилването

Дани Алвеш с нова версия за изнасилването

Погват фелдшера на ареста за смъртта на Личкана

Погват фелдшера на ареста за смъртта на Личкана

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама