Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/17167752 www.bgdnes.bg

Скандално! В Русия арестуваха стотици, отдали почит на Навални

Властите в Русия арестуваха стотици хора, отдали почит на Алексей Навални. В близо 13 града бяха организирани импровизирани мемориали с цветя, свещи и послания към руския опозиционер.

Повече от 340 души са били арестувани, докато са отдавали почит на Навални в Русия. Тези данни обяви групата за граждански права "ОДВ-Инфо". Това е най-мащабната вълна арести от задържането на хиляда протестиращи срещу мобилизацията през 2022 г. Според данните най-много арести е имало в Санкт Петербург - повече от 70.

Реклама

На места полицията излизаше с абсурдни обяснения защо пътя към мемориалите е отрязан. В Екатеринбург някои от хората, които бяха спрени, дори не носеха цветя за Навални, а почитаха паметта на свои роднини. Хората споделят, че властите не пускат с обяснението, че има разположени мини. Те разказват, че са били дърпани и заплашвани, че ще бъдат отведени в полицията.

Паметниците в Москва в памет на жертвите на репресиите на Сталин станаха популярно място за всички, които искат да почетат паметта на Навални. На места хората бяха оставени да поднесат цветя. Но малко по-късно отново започнаха арести на произволен принцип.

Четете още

Овсянникова: Путин уби Навални мъчително и бавно

Овсянникова: Путин уби Навални мъчително и бавно

Мартин Гяуров с некролог за Навални

Мартин Гяуров с некролог за Навални

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама