Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2014336 www.bgdnes.bg

Родителите на пребития Боби Райнов: Ще оправдаят убийците на сина ми!

"Свидетели лъжат пред съда за убийството на сина ми", проплака пред "България Днес" Драгомир Райнов, баща на зверски пребития Боби Райнов.
24-годишният мъж намери смъртта си преди три години след зверски побой на границата между столичните квартали "Факултета" и "Овча купел". По думите на очевидци тумба от стотина роми заформила меле с приятели на Боби. Той издъхнал, след като получил 7 разкъсно-контузни рани по главата и счупване на лявата теменна област на черепа, довело и до кръвоизлив.
За бруталното убийство са подсъдими тримата цигани - Здравко Симеонов, Трайко Филипов и Траян Георгиев. Техният авер Славчо Димитров, който също бе обвинен, се обеси в килията няколко месеца след инцидента.
Заседанията по делото за смъртта на Боби се бавят на няколко пъти заради неграмотните близки на подсъдимите. Вчера бе представена графологична експертиза на подписите на сестрата на покойния подсъдим. В съдебната зала се разбра, че под първоначалните си показания тя се е подписвала по различен начин, като на някои места слагала буквата "А", а на други тя липсва. Експертите обясниха, че това е нормално за хора, на които не им се налага да пишат много често.
Оказа се, че част от свидетелите периодично получават амнезия и отказват да разкажат подробности за кървавото меле. "Явно са подковани, всички говорят едно и също, за да прикрият убийците. Траян и Здравко са били видени как отиват зад къщата след Боби", коментира почерненият родител.
Той се учудва на откровеното премълчаване на истината от хората, които са видели как умира синът му. Въпреки това съдът може да използва показанията им, дадени пред разследващите, в които те надълго и нашироко са обяснявали за случилото се.
"Надявам се да осъдят виновните за смъртта на сина ми. Това ни крепи. Доволен съм, че съставът е строг и си води добре делото", каза Драгомир Райнов. Той ще отиде да проследи поредното заседание на 17 юни.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама