Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4864244 www.bgdnes.bg

Битото от акушерка бебе под наблюдение



Зверски пребитото от акушерка новородено все още е под наблюдение и ще бъде държано под око. Това ще е така, докато малкото не проходи и проговори, съобщиха пред вестника от болница "Токуда", където детето бе заведено за лечение след инцидента на 18 април в болница "Софиямед".


Малката Никол бе едва на 4 дни, когато акушерката, грижеща се за нея - Емилия Ковачева, я преби зверски. Това можеше да се види и от видео от охранителните камери, записало нечовешкото отношение на медицинското лице към новороденото. В него ясно се вижда как Ковачева бие крошета с юмруци, блъска бебето в стените, удря му зверски шамари, а след това го налага със стъклена бутилка по главичката и за капак се опитва да го задуши.

Реклама


"Детенцето мина контролните прегледи, проследява се, няма неврологична симптоматика. Не се влошава, но ще се правят още изследвания с ядрено-магнитен резонанс, както и електроенцефалограми. Екип от детски невролози и педиатри проследява състоянието й. Това ще продължи дълго време, докато проходи, докато започне да говори", казаха пред вестника от "Токуда".
От близо два месеца детето се води през няколко седмици от родителите си за консултация. Правят се различни изследвания, с които да се види състоянието на нервната система и развитието на битото бебе. За щастие засега няма проблеми по тези показатели.

След зверския побой детенцето бе изписано от лечебното заведение на 13 май. Малката Никол беше лекувана в продължение на 25 дни.
Само преди дни бе съобщено от Софийска градска прокуратура, че разследването срещу акушерката Емилия Ковачева, която е обвинена в опит за убийство на новородено момиченце, все още продължава. Ковачева е в ареста от средата на април, когато Софийският апелативен съд отказа да измени мярката й за неотклонение. Според СГС разследването е в срок и наблюдаващият прокурор не разрешава да бъдат изнесени данни от него.
Защитата на акушерката твърди, че тя не е искала да убие бебето, а го е удряла, за да се успокои.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама