Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4958519 www.bgdnes.bg

Касапин се измъква за заклана вдовица

Жесток касапин, заклал любимата си, е на път да се измъкне от доживотна присъда. Убиецът Мариян Юруков си признал пред разследващите, че наръгал многократно 45-годишната вдовица Соня Наумова след пиянски скандал в село Виево. Делото срещу него бе внесено преди дни в Смолянския окръжен съд. Очакваше се прокуратурата да поиска най-тежкото наказание, но заради самопризнанията магистратите ще са длъжни да намалят присъдата.

Соня и Мариян се карали постоянно. На фаталния 7 февруари т.г. двамата седнали да пият от обяд. Час-два по-късно се стигнало до свадата. Крясъците им се чували надалеч, но понеже били ежедневие, никой не обърнал внимание. По това време племенницата на Соня била на горния етаж на къщата, но си помислила, че след няколко минути скандалджиите ще се помирят.
През това време Соня излязла на улицата в мразовития ден. Мариян я последвал, като взел няколко ножа със себе си. Убеждавал я да се върне, а тя обещала, при условие че остави ножовете. "Ще ме обичаш ли", попитал разяреният мъж. Вместо да дочака отговор, той пробол любимата си 10 пъти с нож и промълвил: "Айде, свърши се вече със Соня!".
Въпреки че била ранена, Соня успяла да измине около 60 метра, като държала с ръце корема си, от който шуртяла кръв. Накрая се свлякла на земята и издъхнала. Душманинът й се скрил в гората близо до водоема на селото и правил няколко опита да се намушка сам с нож. Бързата намеса на полицията предотвратила самоубийството. Пред униформените Мариян се заканил, че ще сложи край на живота си. Размахвал ножа и се пробол няколко пъти.

Соня има син, който живее в Смолян и работи в Смилян. Майка й е починала, баща й е жив, но наскоро загубил едното си око. Жената се разделила с първия си съпруг Вергил преди години. С него се скарали и той се прибрал в родното си село край Ардино. Впоследствие се върнал заради Соня във Виево, но тя не му отвърнала на чувствата и нещастникът се обесил.
След това вдовицата заживяла с Пламен от смолянския кв. Влахово. Той също загинал нелепо в съня си, след като квартирата му пламнала заради незагасена цигара. След поредната драма Соня се залюбила с Мариян, който е от Чепеларе. Бил безработен, спорадично се хващал на работа, но не редовно. Месеци преди трагедията се хванал да поддържа линиите за високо напрежение, като сече дърва. Помагал на Соня с пари, но повече заделял за алкохол и цигари. Близките му разказват, че когато пийне, ставал неконтролируем.
Мариян имал стара къща в Чепеларе, която продал за 15 бона. Именно парите станали причина за поредния скандал между него и Соня. Двамата се скарали през януари м.г., когато вдовицата потърсила сметка за какво е изхарчена сумата. Тогава подпийналият Мариян отново я наръгал с нож в корема. Жената била спасена в болница, а срещу душманина й било образувано дело за опит за убийство. Въпреки случката Соня отново прибрала нападателя си.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама