Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4962170 www.bgdnes.bg

Имаме още мозък и дух, казва 96-годишният Петко Мутафова: Вече пия лекарства за сърце Бочаров за Стоянка: Браво на нея, че не спира!

Лили АНГЕЛОВА

Журналистът Петко Бочаров, който е три години по-голям от 93-годишната Стоянка Мутафова, се възхити на работоспособността й отново да играе зад граница пред българите в Брюксел, научи "България Днес". "Невероятна работоспособност има тази жена. Не мога да кажа, че сме много близки с нея, последно я видях в студиото на едно предаване, но винаги има какво да си кажем. Все пак сме живели в един период, почти непознат за повечето хора днес", смее се журналистът.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, още факти и интересни детайли ще публикуваме в печатното издание на вестник "България Днес".

Освен че може да се похвали с добро здраве, известният с фразата си "Да, ама не" Бочаров вече не ходи в жегите и се е научил да се пази. "Имам три стента, хипертоник съм. Съвсем скоро дори ми стана лошо, в Александровска ме приеха, но всичко вече е наред", обясни Бочаров и допълни: "Разбирам, че и Стоянка е почнала да пие лекарства за сърце, ами то на нашата възраст поне мозък и дух ни е останал, ако няма друго", шегува се 96-годишният мъж.
Само преди ден Мутафова пък обясни, че не желае да спира с участията си, па макар и на лекарства за сърце. "Изписаха ми ги, защото дясната камера на сърцето ми е повредена. От там ми се подува десният крак, но левият си е добре. Нямам никакво намерение да спирам да играя, но само в Америка отказвам да го правя. Много е далече. Едно време баща ми, който имаше тумор в мозъка, искаше да го оперира професор във Виена, дори обещаваше да го върне здрав. Но татко казваше: "Не искам да си оставям костите в чужбина". А аз му виках: "Бе, татко, ние ще ти ги приберем!". Та и аз така, вече ходя само на места, близки до България, да не вземе нещо да се случи...", шегува се голямата Мутафова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама