Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5029152 www.bgdnes.bg

Тялото на Момчил мумифицирано, не могат да вземат кръв и урина

Два телефона открити до тялото на Момчил. Изясняват чии са.

Пловдивските експерти не могат да вземат кръв и урина

Въпросителните около смъртта на пловдивския студент Момчил Семерджиев се увеличават, след като се разбра, че у него са открити два телефона.

Реклама

“В момента изясняваме дали са негови”, заяви говорителят на районната прокуратура Атанас Илиев. Братът на мъртвия младеж - Явор, твърдеше досега, че той е имал у себе си един апарат. Друг, който си купил от САЩ, бил оставил вкъщи. Преди две седмици обаче съдът даде разрешение на полицията за достъп до трафичните данни на три номера. Разследващите отказват да уточнят кой ги е използвал и какво е установено от разпечатките.

Все още не е ясно кога близките ще могат да приберат тялото на Момчил, за да го погребат. В подобни заплетени случаи прокуратурата издава разрешение.

Разследващите очакват заключението на тройната медицинска експертиза за причините за смъртта на Момчил, както и резултатите от пробите за алкохол, наркотици и упойващи медикаменти. Остава загадка защо младежът е отишъл посреднощ на Младежкия хълм и дали е бил там сам. Семейството му е категорично, че не би си сложил край на живота.

Досъдебното производство, което Районната прокуратура образува за склоняване към самоубийство, най-вероятно ще се проточи, тъй като в пловдивските лаборатории не са в състояние да направят химическата експертиза. Причината е, че от трупа на мъртвия студент не могат да се вземат кръв и урина. Тялото е престояло 16 дни в подножието на 30-метрова скала на Младежкия хълм и е мумифицирано. Единствено в Института по криминалистика в София можели да извършат изследванията. Там обаче заключенията се бавели с месеци, твърдят пловдивски съдебни медици.

Аутопсията показа, че Момчил е получил множество счупвания при падането отвисоко. Тялото му бе намерено на 4 октомври в 19, 28 ч от две момчета, които се разхождали из Младежкия хълм. До лобното му място се стига по стръмна пътека, а от върха няма видимост към подножието на скалата. Според разследващите затова и толкова време Момчил не е бил открит.

Заради ужасяващата находка пловдивчани вече се страхуват да обикалят из Джендем тепе, секнали са и разпивките на компании на върха, разказаха работници от общинската фирма “Градини и паркове”. 

Реклама
Реклама
Реклама