Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5138059 www.bgdnes.bg

Пращат в затворническата болница в София Димитър, който разстреля лидер на банда в Поморие

35-годишният Димитър Димитров да бъде незабавно транспортиран до специализираната затворническа болница в София разпореди съдия Георги Пепеляшев преди минути.

Преди това окръжният магистрат отказа да замени задържането под стража на обвиняемия с по-лека мярка. На 15 ноември помориецът изпразни един "Макаров" в тялото на 33-годишния Иван попов "Костов", признат и оъсден за лидер на организирана престъпна група.

Реклама

Необичайно бързо защитата на обвинения в убийство Димитър Димитров внесе втора молба за промяна на мярката му за неотклонение.

Това стана само седмица след като Окръжен съд - Бургас наложи на 35-годишният помориец "задържане под стража". Изненадващо адвокатът му Благой Потеров не обжалва пред по-горна инстанция. Законът обаче не го ограничава да пусне нова молба до Окръжния съд, ако има нови обстоятелства, каквото е влошеното здравословно състояние на Димитров.

На 21 ноември от ареста, който е разположен на първия етаж в сградата на затвора, са викали два пъти екип на спешна помощ, тъй като обвиняемият е имал болки в гърдите и затруднено дишане. На третият път ми казаха: Няма да се занимаваме само с теб", оплака се в съдебната зала арестанта.

Той дори не е необходим за следствените действия, с ирония отбеляза адвокатът му, визирайки, че на 20 ноември е имало обиск на автомобила, използван от Димитър в негово отсъствие.

Авд. Потеров пледира за домашен арест. според него това било най-подходящо за клиента му, който е на имуносупресивна терапия, за да не отхвърли присадения си бъбрек. Това отслабвало имунната система и всяка настинка можела да се окаже опасна за него.

Домашен арест поиска и Димитър.

Съдът обаче прецени, че мястото му е в затворническата болница.

Реклама
Реклама
Реклама