Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5142129 www.bgdnes.bg

Македония строи ограда по границата, имигранти на бунт

18 полицаи бяха ранени при сблъсъци, които избухнаха с имигранти по границата между Македония и Гърция, предадоха световните агенции.

Мигрантите, които са на границата между двете държави, опитаха да пробият полицейския кордон, когато видяха, че македонската армия започва да строи висока телена ограда по браздата. Те започнаха да хвърлят камъни и димки по униформените, които отговориха със сълзотворен газ и шокови гранати.

Реклама

Не е известно има ли ранени или арестувани имигранти.

Преди това правителството на Македония обяви, че не планира да строи ограда по цялата граница с Гърция. “Искаме да насочим потока от хора към точките за достъп, където да бъдат регистрирани и да получат хуманно отношение”, обяви говорител на кабинета в Скопие.

В района има стотици бежанци, които са практически блокирани, след като Македония и други балкански страни решиха да спрат да пропускат икономически мигранти преди две седмици. Оттогава Македония приема единствено граждани на Сирия, Ирак и Афганистан. Блокирани са десетки граждани на Мароко, Пакистан, Иран и други държави.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама