Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5277419 www.bgdnes.bg

Бежанците в Германия в хотели с ол инклузив

Краят на Шенген ще струва 110 млрд. евро

Бежанците в Германия ще бъдат настанявани в луксозни хотели по системата ол инклузив в Берлин. Това се налага заради липса на места в приютите за мигранти, съобщи в. “Дейли мейл”.

Германските власти водят преговори за договор с веригата “ Гранд сити хотел” за сумата от 600 млн. евро. Става въпрос за настаняване на 10 000 души, за които всичко ще бъде безплатно при престоя им. Издръжката на един бежанец ще струва на немските данъкоплатци по 50 евро на нощувка, или 18 000 евро на година. Очаква се веригата да предостави 22 хотела.

Реклама

Премиерът на провинция Бавария Хорст Зеехофер заплаши, че правителството на канцлера Ангела Меркел може да бъде дадено на съд заради наплива от мигранти. Конституцията задължава властите да намалят бежанския поток и ако те не го сторят, ще бъде внесен иск във Федералния конституционен съд.

Същевременно германското правителство одобри пакет от мерки, които трябва да помогнат за овладяване на кризата с мигрантите, съобщи Би Би Си. Законопроектът предвижда създаване на специални приемни центрове на границата, където молбите за убежище на хора от страни, смятани за безопасни, ще се обработват бързо и те ще бъдат връщани в родината. Бежанци, които не получават убежище, няма да могат да вземат семействата си в течение на 2 г. Берлин ще обяви Мароко, Алжир и Тунис за безопасни държави и ще връща мигранти там.

Краят на Шенген ще струва на Европа около 110 млрд. евро през следващите 10 г., твърдят анализатори към френското правителство, цитирани от Ройтерс. Според тях това ще стане заради спада в трансграничния туризъм и търговия, който ще настъпи след евентуално прекратяване на свободното пътуване. Само Франция ще изгуби между 1 и 2 млрд. евро в близко бъдеще и 10 млрд. за 10 години.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама