Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5288667 www.bgdnes.bg

Пипнаха "ало" доктори от село Камен, измамили габровец с 2000 лева

Криминалисти от Горна Оряховица задържаха двама мошеници от стражишкото село Камен, които измамили старец от Габрово с 2000 лв. по схемата с пари за операция на близък, съобщиха от МВР В. Търново.

Работата по случая е започнала около 15,30 ч. в понеделник, когато в полицията в старопрестолния град била получена информация за 40-годишен мъж, който пътувал с лек автомобил от Габрово в посока В. Търново. Мулето носело със себе си 2000 лв., придобити от телефонна измама. Незабавно служители на РУ – Горна Оряховица са предприели небоходимите мерки и малко по-късно автомобил е бил засечен, край с. Драганово.

Реклама

Същевременно криминалистите започнали работа по контингента местни мошеници, за които е имало информация, че се занимават с измами. Те устроили засада и след около два часа в района на болницата в Горна Оряховица е задържан лек автомобил "Ауди". Щракнали белезниците на намиращите се в колата двама мъже - 21-годишния Й. П., известен на полицията и 26-годишния Д. С., криминално проявен и осъждан за измами и двамата от с. Камен.

При последвалата проверка на двамата мъже и автомобила полицаите открили и иззели мобилни устройства, между които и джиесема със СИМ картата, с който е била извършена измамата. Двамата са задържани за 24 часа. Мулето, пренасяло парите се е прибрало в Габрово и там е задържано от служители от местното полицейско управление. Работата по документиране на престъпната дейност на Й. П. и Д. С. продължава, съвместно със служители на ОДМВР – Габрово

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама