Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5458150 www.bgdnes.bg

Садист сряза крачетата на бебе коте, прокуратурата го търси

Неизвестен мъж сряза лапичките на малко котенце. В социалните мрежи изтекоха шокиращи снимки на няколкодневното котенце, на които се вижда как от телцето му буквално се подават кости и месо. 

„Това бебе е само на дни, а вече е опитало жестокостите на човешкия свят. Какъв изрод трябва да си, че да извършиш подобно нещо, като отрязване на лапичките на тази шепа живот. Констатирани са дълбоки прорязани рани с остър предмет. На изрода, извършил, това му желая от сърце весел Великден и нека да му е последен”, пише жената, намерила обезобразеното животинче.

Реклама

Малкото котенце вече е излекувано и има човек, който се е наел да се грижи за него. През това време потребители в мрежата опитват да издирят този, който го е рязал с нож, за да подадат сигнал в полицията.

Междувременно Софийската районна прокуратура разпореди извършването на проверка по случая. Според наличните данни, на 27 април 2016 г., потребители на социалната мрежа „Фейсбук“ са станали свидетели на разпространени от неизвестен столичанин снимки на обезобразеното животно, като на същите личали дълбоки прободни рани, нанесени с остър предмет, съобщават от Прокуратурата.

След приключването на проверката ще бъде преценено налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, респ. – за повдигане на обвинение, както и по кой текст от НК.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама