Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5465018 www.bgdnes.bg

Григор загуби финала в Истанбул в драма, наказаха го с гейм за счупена ракета

Истанбул, от нашия пратеник

Григор Димитров бе само на две точки от победата, но ще почака за титла от турнира в Истанбул.

В странен и драматичен мач най-добрият български тенисист загуби 7:6 (7:5), 6:7 (4:7), 0:6 от 87-ия в света Диего Шварцман (Арж). Двубоят обаче приключи по неприятен начин. Димитров бе наказан за две счупени ракети, а при 0:5 и 40:40 тръгна към съдията на стола, след което строши пак ракетата си и получи гейм наказание, с което всичко свърши.

Реклама

Така Григор пропусна шанса за пета титла и първа от почти 2 г. Той бе шампион на тревата в лондонското предградие Куинс през юни 2014 г. За загубения в Турция финал талантът от Хасково взема 150 точки за световната ранглиста и 39 965 евро.

Димитров все пак намери сили да се извини за поведението си по време на награждаването. Но трябва да се сърди само на себе си, защото позволи на 170-сантиметровия си съперник, за когото това бе първи финал на турнир от календара на АТП, да се върне в мача. В първия сет, в който зрителите видяха 7 поредни пробива, Григор 2 пъти имаше възможност да приключи при свой сервис, но поведе с тайбрек.
Още по-големи бяха шансовете за нашия във втората част, тъй като водеше 5:2. Кък края обаче получи разтежение на левия крак, опита съпротива в тайбрека, но това бе всичко.

Следващата седмица Димитров трябва да играе на турнира от серията "Мастърс 1000" в Мадрид.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама