Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5469142 www.bgdnes.bg

Напрежение в Раднево, стотици обградиха циганската махала

Стотици разгневени радневци наобиколиха тази вечер пазената от полиция циганска махала "Кантона" и поискаха незаконно пребиваващите в нея роми да бъдат незабавно изселени от града.

С викове "циганите на сапун!" някои от протестиращите дори се опитаха да пробият полицейския кордон. От отсрещната страна ги чакаха въоръжени с мотики, брадви и други инструменти жители на махалата. До сериозни инциденти обаче не се стигна.

Протестът в Раднево тази вече започна мирно. Към 20 часа много хора се бяха събрали пред фитнеса, където вчера към 14:30 часа петнайсетина цигани пребиха трима млади мъже след спор кой на кого е отнел предимството на пътя.

В един момент някои даде сигнал и множеството спонтанно се изнесе към циганската махала, която е под полицейска охрана от вчера. Днес в Раднево стартира и подписка на гражданите с искане да бъдат премахнати незаконните къщи в квартал "Кантона".

Очаква се общинския съвет да се събере на извънредно заседание в близките дни заради създалото се напрежение. В протеста тази вече участваха и майки, които казаха, че се страхуват за децата си.

След 21:30 хората започнаха да се разотиват.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама