Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5529151 www.bgdnes.bg

Предаваме на Германия турски гражданин, дирен за стрелба в Хамбург

Бургаският окръжен съд реши да бъде изпълнена Европейска заповед за арест на турски гражданин, задържан на ГКПП Малко Търново в края на април. Диреният чужденец е минавал транзитно през страната на път за Румъния.

От 8 януари 2016 г. М.Б. е с влязла в сила присъда за извършено на 9 юли 2013 г. престъпление - притежание на оръжие с изтрит номер и употребата му на публично място.

Реклама

В заведение в Хамбург при спречкване М.Б. извадил пистолет Браунинг, калибър 7,65 мм и произвел изстрел в пода. За щастие, никой не пострадал. Проверката показала, че оръжието е било с изтрит номер и заредено с шест патрона.
Първоначално М.Б. е бил задържан на 24 юли 2013 год. и с постановяване на условна присъда е бил освободен на 30 август.

Впоследствие присъдата е обжалвана пред по горна инстанция, която отменила условното осъждане. В Европейската заповед за арест изрично е посочено постановеното и подлежащо на изпълнение наказание - една година и шест месеца лишаване от свобода, се казва в решението на съда.

Издирваният е заявил пред бургаските магистрати, че желае доброволно да бъде предаден на германските съдебни власти, с което е съкратил процедурата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама