Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5529168 www.bgdnes.bg

Жена почина след катастрофа на пътя – убиец Русе – Бяла

Поредната си жертва, седма за тази година, взе пътят – убиец Бяла – Русе. 45-годишна жена почина в нощта срещу сряда в Русенската болница, след тежка катастрофа на Беленския баир.

Пострадалата била откарана с тежки травми в МБАЛ-Русе, но лекарите не успели да се преборят за живота й. Поредната трагедия на най-опасното българско шосе се разигра навръх националния празник 24 май. В 15.35 часа, на тел.112, в РУ-Бяла постъпил сигнал за тежка катастрофа с пострадали. Оказало се, че на около 4 км от Бяла, при мокра пътна настилка, с оттичаща се вода върху нея и добра видимост, камион "Ивеко", с румънска регистрация, управляван от 22-годишния М.К., движещ се в посока към Бяла, навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал почти челно в лявата част на лек автомобил "Хюндай Лантра", шофиран от 51-годишен мъж, който пътувал към Русе. Тежкото возила отхвръкнало и се преобърнало на асфалта. От удара пострадали водачът на лекия автомобил, който бил откаран в МБАЛ-Русе с фрактури и спуквания, но още повече - возещата се с него автомобил 45 годишна жена.

Дамата получила множество фрактури на ръка, глава, гърди и спешно била отведена и настанена в МБАЛ – Русе, където пчинала през нощта срещу сряда. С по-леки наранявания се отървали пътуващите с „Хюндая” 26-годишна жена и двегодишно дете, които били освободени за домашно лечение.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама