Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5617210 www.bgdnes.bg

Обвиняват Очите за рекет

Обвинения за хулиганство и участие в организирана престъпна банда за рекет ще бъдат повдигнати срещу сочения за наркобос номер 1 у нас Димитър Желязков-Очите в рамките на месец. Това коментираха източници на "България Днес" от специализираната прокуратура.
"В момента се работи и в другата насока по случая със стрелбата в Слънчев бряг. Спекулация e твърдението, че обръщаме внимание само на бандата стреляла по Желязков. Най-вероятно ще бъдат повдигнати обвинения и на другата страна от конфликта - приближените до Митьо Очите. ГДБОП събират доказателства и в другата насока, като се извършват процесуално-следствени действия и най-вероятно пострадалият в стрелбата, както и другите присъстващи от кликата му също ще се сдобият с обвинения“, допълниха разследващите.
В сряда, по време на поредна възстановка на престрелката от 8 юни, бяха натръшкани 7 души от бандата на сочения за инкогнито собственик на кръчмата "4You" - Божо Кравата. Самият той още се издирва, както и подчиненият му Марчо Марчев от "Сървайвър". След засадата, която Кравата устроил на конкурента си Митьо, той духнал в Гърция на море заедно с бременната си съпруга.
Докато Кравата и компания си имат проблеми с правосъдието, Митьо Очите е в много по-лоша позиция - той бере душа в частна столична болница, след като 4 държавни лечебници отказаха да го лекуват. Тъй като в момента Желязков не е заподозрян за каквото и да било престъпление, включително и хулиганство, може да напусне страната по всяко време. Да изведе баща си в чужбина е цел номер 1 на дъщеря му Станислава, която буквално вдигналата бургаската болница на главата си в понеделник вечер. Девойката се опасявала, че срещу баща й се готви пореден атентат, защото е станал неудобен както на властта, така и на ъндърграунд конкуренцията.
Станислава се притеснявала, че някой ще се опита да очисти Желязков, докато не може да се защити в болничното легло.
"Баща ми не е на сигурно място в тази страна. Тук го третират като престъпник, а той се занимава само с легална дейност", коментирала наследницата на Очите.
Тя е категорична, че полицията нищо не може да направи, за да го защити. Напротив - Станислава смята, че униформените са пионки, пратени да се подиграват с пострадалия, а не да го пазят, стресирана разказала девойката, която върти легален бизнес с таксита в морския град.
След като Очите бе докаран по спешност в София, той бе настанен неправомерно в СБАЛ по онкология. Решението било взето еднолично от завеждащия Клиниката по урология професор Красимир Нейков. Той обаче трябвало да съобщи за известния пациент на рапорта сутринта. Реакцията на изпълнителния директор на болницата и останалите членове на борда била категорична - Митьо Очите не може да бъде опериран в лечебното заведение. Още три държавни болници отказали да го приемат и с връзки той бил настанен в "Софиямед".
Докато оправят документите му за изписването, СБАЛ по онкология се напълнила с ченгета, разкриват служителите. Полицаите плъзнали из коридорите на Клиниката по урология в 10 сутринта във вторник, като изгонили бодигардовете на Очите извън сградата.
"Имаше нещо като боричкане, говореха си доста нервно и агресивно. Ченгетата искаха охранителите да се махат, а те не се отместваха от стаята на пациента и закриваха вратата с телата си. Сякаш се опасяваха, че полицията ще направи нещо на шефа им", разказаха пред "България Днес" очевидците на екшъна.
След като Митьо е изведен от СБАЛ и настанен в "Софиямед" с ходатайството на началника на Клиниката по урология - светилото професор Красимир Нейков, Станислава била категорична, че родителят й трябва да използва момента да напусне България. Настоящите сериозни здравословни проблеми и рискът за живота и отделителната му система са основателен аргумент за дъщеря му да търси пътища към Израел, където Димитър Желязков да бъде лекуван както подобава. В момента в "Софиямед" се прави пълна диагностика на разстреляния бургазлия. Към момента е ясно, че той има проблем с пикочопровода, който е бил перфориран от куршумите.
До момента не е ясно дали МВР е назначило охрана на разстреляния Митьо Очите, тъй като по закон той се води жертва на планиран атентат. За посегателството срещу живота му и убийството на гарда му е обвинен мъж на име Тодор Славов. От ГДБОП нямат информация дали държавни пазители ще бдят над Очите. Очевидци обаче твърдят, че униформени са завардили района около „Софиямед“, като на всеки 20 метра има патрул. Ченгета имало и по коридорите на болницата.


Наемателят на каубойския локал:
Страх ме е!

"Не се крия от властите. Просто се чувствам застрашен, моята сигурност е застрашена. На 10 юни излезе статия във вестник с моя снимка и голяма стрелка, която ме посочва, а под снимката пише: „Ето го екзекутора“. Това разкри наемателят на скандалния бар "4You" Данаил Петков.
Той твърди, че никога не е имал бизнес отношения с Божо Кравата, като е категоричен, че хората на Очите са атакували в нощта на 8 юни. Кравата бил нает от главния готвач на заведението за помощник в кухнята. Полицията го издирва като тартор на организирана престъпна група. Данаил Петков е категоричен, че над Очите има политически чадър. „Фактът, че човекът функционира вече 17-18 г., мисля, сам по себе си отговаря на въпроса.“

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама