Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5665245 www.bgdnes.bg

Къщата на "Наглите" - плантация за канабис

Къщата на "Наглите" в село Кокаляне всъщност е била превърната в плантация за производство на марихуана!
В изоставената сграда не били измъчвани жертви на зловещата група за отвличания, както гръмнаха медиите, а един от членовете й я превърнал в удобно място за разсад на канабис с всичките задължителни за това условия.
Разкритието направи пред "България Днес" добре познато лице от родния ъндърграунд, свързано с групата на "Наглите". Каква точно е връзката му с групата за отвличания и кой точно е нашият сигурен източник, няма да издаваме по негова молба, отправена от съображения за сигурност и заради неговите авери, и заради МВР.
Според телевизионно разследване в стаите на къщата имало няколко характерни неща. Едното е телбод, закачен по стените и тавана. Другото са висящи приспособления от тавана - винтове и куки. С телбода било закрепяно фолио. Вероятната причина според изнесените данни била жертвите да загубят пълна представа къде се намират.
"Всъщност истината е, че къщата си беше пригодена за плантация за отглеждане на марихуана. Фолиото е там точно с тази цел, а куките са за прикрепяне на етажерки. Дори и непросветените знаят, че за да се гледа канабис, се налагат изкуствено осветление, определена температура и постоянна поддръжка. Като гледахме т.нар. разкрития, че там са държани отвлечени, се смяхме на глас. Това, че в Кокаляне къщата беше пригодена за трева, го знаехме много малко хора", сподели пред вестника нашият отлично запознат източник.
Именно заради дискретното и невзрачно разположение имотът е бил избран за тази цел. По същата логика тя е била сметната и за поредната къща на ужасите, в която са били измъчвани жертвите на "Наглите".
"Хората от групата са вече по затворите, с влезли в сила присъди. Няма мотив да лъжа, така или иначе е минало доста време и това няма как да се отрази на бандата. Но е смешно да се подхвърлят вестници и успокоителни вътре и да се казва - ето я къщата, дето са измъчвали хората", разказва нашият източник.
Самият собственик на сградата, който живее в София, категорично отрича някога имотът му да е бил арена на нечовешки изтезания. В същото време не може да обясни приспособленията по стаите. По думите му от две години в тази къща никой не е стъпвал.
"Естествено, че няма да каже за какво са куките и фолиото. Няма да разкрие, че е имотът му е бил плантация за трева. Нали той ще попадне под ударите на закона", споделя близкият до "Наглите" мъж.
Според разследването всяко стъкло в къщата, дори и матираното на вътрешна врата, е било допълнително покривано с плътни материи, за да може всякаква възможност за видимост към външния свят да бъде ограничена. На първия етаж било домакинството на мъчителите или хората, които охранявали жертвите. Още стояли неизмитите чинии и следи от приготвена храна.
"Не за мъчителите, а за хората, които са подреждали и подготвяли помещенията. Жалко че вероятно хората с униформи подават грешната информация. На кого е нужно, никой от нас не може да разбере", разказва още източникът ни.
Преди баретите да щурмуват преди години къщата, групата на "Наглите" била предупредена от полицай. Затова те не намерили почти нищо, а куките, фолиото и другите приспособления останали за спомен, тъй като нямало време и възможност да се премахнат.

Прасето държал ключа

Отговорник за къщата в село Кокаляне бил небезизвестният кримигерой Павел Петков-Прасето. Соченият за най-ловък автокрадец от Ловеч държал ключа и отговарял за подредбата, съхранението и отглеждането на канабиса, твърди нашият сигурен източник.
МВР и прокуратурата го сочат за участник в "Наглите" от 2007 г. Карал колите с отвличаните жертви, държал ги под око, а в някои от похищенията участвал лично по данни на разследващите.
Прасето наглеждал една от петте къщи на ужасите - в Бистрица, която е само на няколко пресечки от дома му. В нея били държани шефът на "Литекс" Ангел Бончев и жена му Камелия. Павел бил предпазлив - мълчал и ги тикал към колите и обратно с маска.
"Оправдаха го и се отърва от затвора, но в случая с Кокаляне не е имало пленници, а само марихуана", категоричен е човекът, свързан с "Наглите".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама