Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5668615 www.bgdnes.bg

Григор Димитров май си намери нов треньор

Григор Димитров в момента няма треньор и признава, че няма проблем да се оправя сам. 

Дали обаче най-добрият български тенисист не намери нов човек, с когото да работи?

Снимки от Торонто показват Димитров на тренировка с Даниел Валверду. Това, естествено, веднага даде повод за коментари, че бившият спортист №1 на България прави екип.

Реклама

Дани Валверду е от Венецуела и е бивш треньор на Анди Мъри и Томаш Бердих, а по време на сезона на трева помагаше на Хуан Мартин дел Потро. С Мъри се познават от деца, още от испанската академия “Санчес-Касал”, и са бивши партньори на двойки. С Валверду край себе си шотландецът стана олимпийски шампион в Лондон (Дани бе начело на отбора на Великобритания) и спечели US Open и “Уимбълдън” (треньор бе и Иван Лендъл).

С Бердих бившият тенисист от Венецуела се раздели през май тази година.

Григор прекрати отношенията си с Франко Давин и Йохан Йортегрен преди “Уимбълдън”. Дни по-късно обясни, че нещата между него и аржентинеца не са се получили. Сега имал нужда от повече време, за да се занимава с организацията на тренировки, ракети, кордажи, топки. Почувствал, че е време за промяна, за нещо ново, което да го върне в правия път, защото иска да се развива. Това е голямата му цел в трудния период, в който се намира.

“Сам правих всичко за себе си и ми хареса”, коментира тогава Димитров.

В Торонто, където турнирът е “Мастърс 1000”, той ще има нов съперник. Според жребия трябваше да играе с Алберт Рамос-Виньолас, но испанецът се отказа и Григор ще играе с Юичи Сугита (Яп). При двойките нашият и Стан Вавринка (Швейц) очакват Люка Пуй (Фр) и Доминик Тим (Ав).

Александър Лазов получи уайлд кард за един от най-престижните турнири - в Синсинати, също от серията “Мастърс 1000”.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама