Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5671824 www.bgdnes.bg

Кметът на Търговище подписа договор за проект „С грижа за теб” advertorial icon

Кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров подписа договор с Министерството на труда и социалната политика за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” (ОПРЧР) 2014-2020г., във връзка с одобрено проектно предложение „С грижа за теб”. Това съобщиха от общинската администрация в Търговище.

Новият проект в социалната сфера ще стартира от 1.08.2016г. и е със срок на изпълнение 26 месеца. Той се явява продължение на услугите, предоставяни по два предходни проекта на Община Търговище – „Комплекс за нови алтернативи” по ОПРЧР и „Създаване на интегрирани услуги за деца и семейства”, финансиран от Световна банка, като надгражда дейностите по тях. Заложено е осигуряването на 7 социални и здравни услуги в два Центъра. Единият е за ранна интервенция на деца с увреждания. В него ще се оказва индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания. В Центъра за консултиране, подкрепа и здраве в семейството ще се предоставят психологическа подкрепа и консултации за бъдещи и настоящи родители; семейно консултиране и подкрепа; индивидуална и групова работа с деца и родители; педагогическа подкрепа за повишаване на готовността на децата и за равен старт в училище и други, уточняват от Общината.

По проекта ще работят социални и здравни работници, педагози, психолог, рехабилитатор. Услугите ще се предоставят в ремонтираните и оборудвани, по предходни проекти на Община Търговище, сгради. Това са Комплексите на ул.”Росица” (бивш Дом „Майка и дете”) и на бул.”Ал. Стамболийски”, в които ще функционират двата нови Центъра.

Проектът „С грижа за теб” е разписан, съгласно насоките по процедурата „Услуги за ранно детско развитие” по приоритетна ос 2 „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване” на ОПРЧР.

Реклама
Реклама
Реклама