Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5732907 www.bgdnes.bg

Гастарбайтери и летовници задръстиха Дунав мост

Гастрабайтери и прибиращи се летовници буквално задръстиха Дунав мост през уикенда. В съчетание с продължаващия ремонт на съоръжението от румънска страна, това създаде огромни опашки от леки автомобили и автобуси.

Хората чакаха по 4-5 часа. Струпването бе създадено от десетките гастарбайтери от страната, които пътуват за Западна Европа. В края на лятото има и огроен поток от автобуси и леки автомобили на завръщащи се в Румъния и Украйна курортисти от българското Черноморие. В събота слевдобяд опашката от леки автомобили и микробуси, повечето с прикачени автоплатформи, се простираше от пункта в Гюргево до Дунав мост. Разярени шофьори влязоха в разгорещен спор със служителите на Гранична полиция от Румъния, разказват преминаващи през моста.

Ремонтът на „Дунав мост”, който свързва България и Румъния при Русе, и трябваше да приключи през април, и бе удължен до ноември, също продължава да създава проблем на преминаващите. Дейностите по него официално „свършиха” веднъж преди началото на май. Причината за удължаването на срока се оказва хидроизолационната мембрана. Заради ремонтните дейности, на съоръжението отново бе въведен пропускателен режим, като периодично то е затваряно за движение по едно от двете пътни платна, а това се регулира от румънска страна.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама