Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5782373 www.bgdnes.bg

Кметът на Търговище поздрави европейския вицешампион Ивана Петрова advertorial icon

Кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров се срещна във вторник с европейския вицешампион по вдигане на тежести Ивана Петрова, която е ученичка в спортното училище в града. Тя спечели сребърен медал на Европейското първенство в Нови Томисл, Полша, което се проведе този месец. На срещата присъстваха личният й треньор Илиян Събев и председателят на клубa по вдигане на тежести „Светкавица”-Търговище Петър Маринов, съобщиха от местната администрация.

Д-р Дарин Димитров изказа удивлението си от 15-годишното момиче, което постига и пореден 14-ти рекорд за България, изхвърляйки 62 кг щанги. „За мен е изключителна радост, че Търговище има такива таланти. Пожелавам с лекота да постигаш още големи отличия в спорта. Бъди все така упорита и успешна. Усъвършенствай уменията си и прославяй Търговище и България”, пожела кметът.

Треньорът на младата надежда сподели, че до момента не са имали загуба на републиканско първенство. „Дори да изглежда мълчалива в живота, в залата тя е истински боец”, допълни той. Неговата лична цел е Търговище да се яви на Европейското първенство през 2017 година с поне 4 спортисти, съобщават още от Общината.

Реклама
Реклама
Реклама