Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5921874 www.bgdnes.bg

МАЛЪК ТОШКО на СЪД

Наследникът на Батето ще отговаря защо иска да "забие един в неприятната мутра" на Методи Андреев 

Сигнал до прокуратурата пусна Методи Андреев, на мушката му е Малък Тошко!
Депутатът от ГЕРБ заяви пред "България Днес", че е разчел заплаха в думите на Тодор Славков, които гласят: "Ако срещна МИтоди Андреев, бих му набил един в неприятната мутра!"


Скандалното словоизлияние е направено в интервю, което се е появило в сайт и вестник.
"Госпожо градски прокурор, от интервютата на г-н Тодор Славков става ясно, че причината за неговият афект е моята дейност като народен представител и по-конкретно един от последните ми законопроекти, а именно ЗИД на Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен", се казва в сигнала на Методи Андреев до прокуратурата.
"Освен явната заплаха спрямо мен г-н Тодор Славков използва и обидни квалификации по мой адрес. Разбира се, заканите му спрямо мен могат да имат и по-тежки последствия. Те могат да окуражат и други негови съмишленици, като ме срещнат на улицата "да ми забият един в неприятната мутра". Това поведение на г-н Тодор Славков буди у мен и у моите близки сериозно безпокойство и поради някои специфики на средата, в която е израснал и е бил възпитаван. Затова, за да бъде навреме спряно по-нататъшното задълбочаване на подобни конфликти, законодателят е предвидил текстове в Наказателния кодекс, които квалифицират такива деяния като престъпни", допълва засегнатият депутат и завършва:
"В тази връзка напомням, че като народен представител аз съм длъжностно лице и представител на орган на държавна власт. Освен това заплахата и обидите, които се съдържат в интервютата на г-н Тодор Славков, възприемам като натиск, свързан и по повод моята функция като народен представител и по-конкретно с моята законодателна дейност.
Госпожо градски прокурор, за да Ви улесня при вземане на решение по случая, ще си послужа със следния казус. Представете си, че г-н Тодор Славков беше отправил по същия начин същите заплахи и обиди не към мен, а към някой Ваш колега или към главния прокурор по повод на тяхната дейност, като държавни обвинители. Сигурен съм, че прокуратурата не би оставила без последствия една такава постъпка" - пише още депутът.
"Няма какво да го коментирам повече тоя" - локоничен бе Тодор Славков.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама