Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5925518 www.bgdnes.bg

Арестуван за убийството на хубавата Стефани

Полицията в Бинхемптън, Ню Йорк, е арестувала заподозрян за смъртта на българската студентка Стефани Линева. Това е 26-годишният Айзас Е. Сидикуи. Той е бил задържан след сигнал на гражданин, който може да е бил повлиян от обявената награда от над 30 хиляди долара.

Според полицията мъжът е карал кола, BMW, когато удря и убива 20-годишната Стефани в нощта петък срещу събота. Тялото й е открито от друг шофьор в 2:05 през нощта, а смъртта е обявена в 2:54 в местната болница.

Реклама

Сидикуи ще бъде обвинен в напускането на инцидент, при който е причинена смърт по-късно днес в местния съд. Не е ясно дали в нощта на катастрофата е бил пиян. В колата с него е имало и друг мъж, твърдят от полицията. Според тях има още хора, които разполагат с информация за инцидента, но не са се обадили, за да я разкажат.

Обвиненията за смъртта на Стефани мъж е жител на малкото градче.

На пресконференцията за ареста властите отново потвърдиха увереността си, че става въпрос за катастрофа, при която шофьорът е избягал, а не друг криминален план, при който убийството е станало на друго място, а тялото изхвърлено на пътя където беше открито. Семейството на Стефани имаше съмнения относно обстоятелствата около смъртта й и дори обяви, че ще наеме частен детектив, който да разследва инцидента.

Междувременно майката на българската студентка - Даниела Атанасова заяви, че се строполила на пода в шок, след като научила ужасяващата новина. "Стеф бе умна, щастлива, винаги се усмихваше", спомни си тя в интервю за Ен Би Си.

"Изкрещях, след което звъннах на майка си", споделя Атанасова. Тя ще запомни усмивката на дъщеря си, която живеела на пълни обороти.“Стеф бе умна, щастлива, винаги се усмихваше.” Това заяви майката на убитата в американското студентско градче Бинхамптън красавица Стефани Линева. Пред Ен Би Си Даниела Атанасова разкрива, че се строполила на пода в шок, след като научила ужасяващата новина.

“Изкрещях, след което звъннах на майка си”, споделя Атанасова. Тя ще запомни усмивката на дъщеря си, която живеела на пълни обороти.

Майката за пореден път обяви, че детето ѝ е било убито. Основната версия е, че българската студентка в Ню Йорк е блъсната от кола, след като бе открита на пътя в Бинхамптън.

Реклама

“Мисля, че е убийство, определено е убийство, има много факти, които липсват, и ние ще разследваме”, каза Атанасова, която е педиатър в САЩ. Тя допълни, че е огледала мястото, където е намерено тялото на Стефани, заедно с пенсионирано ченге. Даниела е убедена, че дъщеря ѝ никога не би пресякла оживена магистрала, след като си е тръгнала от парти, за да иде при приятеля си.

“Тя бе толкова умна и красива, но не само красива отвън, но и отвътре”, споделя близка приятелка на 20-годишното момиче.

От полицията са сигурни, че момичето е загинало след удар от кола, чийто шофьор избягал. Властите твърдят, че имат свидетели, които са видели Стефани близо до мястото, където е открито тялото ѝ, около времето, в което е настъпила смъртта. Запис на охранителна камера в района също показвала българката да се разхожда сама там. Две независими медицински експертизи сочели, че смъртта е настъпила в резултат на удар от бърз автомобил.

Наградата за информация, свързана с разследването, вече е над 30 000 долара. 

Реклама
Реклама
Реклама