Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5938970 www.bgdnes.bg

Христо нокаутира испанец, той е в кома. Ново шокиращо видео с агресивна мутра в Мурсия

Хиляди се възмущават, искат каторга за кучия син от България

Владимир Клисуров

Шокиращо видео, на което се вижда как здравеняк с един удар поваля на земята млад мъж, шокира интернет потребителите. Докато светът се възмущава от "изпълнението" на български граждани в берлинското метро, се оказва, че побойникът също е нашенец, научи "България Днес". 


Кадрите са заснети с мобилен телефон пред клуб в испанския град Мурсия. На тях се вижда как трима мъже, охранители на дискотека, агресивно тръгват към млад мъж. За момент те се разправят, след което единият с добре отмерен удар поваля човека. Бабаитите се отдалечават спокойно, а на лежащия неподвижно на земята се притичва на помощ друг мъж, който се опитва безуспешно да го свести.


Оказва се, че прекият извършител е 40-годишният Христо. Заедно с единия си съучастник, алжирец на име Джамал, са арестувани. Джамал впоследствие е освободен срещу 2000 евро гаранция, докато българинът е оставен зад решетките. Нашенецът е обвинен в опит за убийство и нанасяне на тежка телесна повреда, а африканецът в съучастие. Обвиненията може да бъдат променени, защото Андрес Мартинес, жертвата, все още е в кома и лекарите не дават гаранция за живота му.
Първоначално Христо е отрекъл да е участвал в побоя на площад „Санта Исабел“, но от заснетото видео се вижда, че именно той нанася ужасяващия удар. Защитата му пледира, че е действал при самоотбрана, тъй като Христо си помислил, че Андрес си бръкнал в джобовете, за да извади оръжие.

Реклама


Три дни след качването на видеото с бруталните кадри в социалните мрежи само на едно от местата вече е гледано 15 000 пъти. Под кадрите има порой от коментари на възмутени интернет потребители. Пусната е и петиция, осъждаща агресията, като според инициатора й Хуан Антонио Ферер вече е подписана от 14 500 човека.
В социалните мрежи коментарите са унищожителни, като най-вече са насочени срещу управата на дискотеката, наела българина.


"Как може да наемат тези хулигани и подлеци? Този български кучи син трябва да работи поне 30 години в каторга", смята Даниел Васкес Перес. Друг испанец приглася:
"Ако не греша, този кучи син е българин. Предпочитат да наемат тази паплач от Източна Европа само защото се съгласяват да работят за по-малка заплата. Надявам се, че жертвата ще се възстанови и ако е възможно, без последствия".
Многобройните коментари са изпълнени с нецензурни кавалификации към побойника, както и с настояване той да бъде осъден.
От нощния клуб обещаха, че българинът ще бъде уволнен.



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама