Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5987261 www.bgdnes.bg

Треньорите бегълци

"Много добре знам в какъв голям отбор идвам и колко е важен той за феновете. Готов съм да дам всичко от себе си, за да го върнем там, където му е мястото. Във всеки мач ще играем само за победи и ще искам пълно себераздаване от футболистите."
Почти всички български треньори, а и доста от чуждестранните специалисти се чувстват длъжни да изрекат купища клишета от този род на първата си пресконференция в нов отбор. Но когато нещата не вървят... Тогава някои остават, а други побягват. Ето няколко любопитни истории за треньори бегълци начело с най-пресния пример. Стефан Генов, който заряза "Пирин", за да стане помощник треньор в ЦСКА-София, без дори да каже чао на футболистите, с които довчера е работил. И без да намери за нужно да прекрати договора си с ръководството на "Пирин"...


Къде си,
Генов?!

"Ама къде е Генов?!" Този въпрос си задават шефовете на "Пирин", докато на стадион "Българска армия" техният треньор Стефан Генов е представян като ново попълнение в щаба на ЦСКА-София. Оказва се, че въпросният специалист не намерил за необходимо да каже на никого в клуба, от който получава заплата, че повече няма да води отбора.
На Гриша Ганчев не се отказвало. Това е обяснението на Генов за позорното му дезертьорство.
А феновете на "Пирин" започнаха празненства след новината, че Чечо се маха. Те така и не приеха този треньор като един от тях.

Реклама

Люпко духна

преди мач

Люпко Петрович си стегна багажа от "Герена" часове преди мач на "Левски" с "Берое" за първенството в Първа лига.


Той просто влязъл в съблекалнята и казал на помощниците си, че няма да води двубоя. След това уведоми ръководството с декларация в интернет. Основният му мотив беше, че клубът не е привлякъл исканите от него футболисти. Назова конкретно име на играч от "Партизан", а се оказа че такъв футболист изобщо не съществува.
Закле се, че "Левски" е последният отбор в неговата кариера и сега вече води виетнамския "Тхан Хоа".

Провалът

на Стоичков

Провалът на Христо Стоичков като национален селекционер нямаше да бъде толкова тъжен, ако не беше свързан с предателство. Камата полетя за любимата си Испания точно преди решителните квалификации за Евро 2008.


Малко преди това България не успя да победи Албания и завърши 0:0 в София. Така шансовете за класиране изчезнаха и Стоичков ни каза "довиждане". Той се отправи към Пиренеите и пое "Селта". Оправда оставката си от националния с "натрупани негативни настроения към отбора".
Под ръководството на Стоичков "Селта" пое към втора дивизия и малко след това треньорът беше уволнен.

Гаврата

на Петев

Феновете на "Левски" се изгавриха с Петев, като го съблякоха гол до кръста на пресконференция, но той си го върна на всички, като се опита да прецака България.
Петев напусна потъващия кораб, наречен национален отбор по футбол, по средата на квалификациите за световното в Русия 2018.
Седем дни след като обяви на кои легионери щ

е разчита за мачовете срещу Франция и Швеция, селекционерът позорно дезертира и се озова в "Динамо" (Загреб).
"Националният отбор е нещо велико и е дълг към държавата. Който дойде, трябва да дава повече от сто процента. Това е, което искаме всички ние." Думите са на същия този Ивайло Петев на първата му пресконференция като селекционер на националния отбор.
Има ли нужда да коментираме нещо повече?

Месецът

на Пенев

На Любо Пенев хич не му върви!
Той подписа договор с "Ботев" (Пловдив) в момент, когато клубът изглеждаше в цветущо финансово състояние и дори се разбра с БФС едновременно да води и националния отбор. Последва драмата с КТБ, която изправи клуба пред огромни проблеми. И Пенев побърза да си бие камшика. Не успя да изкара и месец начело на "канарчетата".
Малко преди да подаде оставка, той беше представен като наставник пред публиката на "Ботев". Ето как Пенев се сбогува:


"Искам да благодаря на ръководството за прекрасните условия, които предостави на треньорския щаб и на футболистите. Да благодаря на всички футболисти и служители, а също така и на феновете за топлото посрещане преди десетина дни. Благодаря!"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама