Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6008389 www.bgdnes.bg

БСП погва крадците на кокошки и пенсии (Снимки)


Нинова обясни, че партията не се отказва от промяната в плоския данък, но запазва 10% за средната класа

Крадци на пенсия или 2 кокошки вече няма да се измъкват безнаказано, защото престъпленията им се водят маловажни според Наказателния кодекс. Ще променим това, зарече се соцлидерката Корнелия Нинова да засили борбата с битовата престъпност пред червения пленум при представянето на предизборната платформа на БСП.

Маловажност в Наказателния кодекс ще отпадне, и 2 кокошки и една пенсия ще бъдат важни, защото това е живота на тези хора, обясни Нинова намеренията на БСП да променя закона. Според нея намаляване на престъпността имало само в отчетите на МВР.

Реклама

Соцлидерката обяви, че за 2 г. управление на ГЕРБ страната е дръпнала назад и отново е изправена пред опасност от спиране на европейските програми. Не са изпълнени 12 от 45 предварителни условия от споразумението за европартньорство, обясни Нинова. Предупреждавам, че ако това се случи, отговорността е на ГЕРБ, а не на БСП, за да няма пак "на нас ни ги пускат, на тях им ги спират", размаха пръст от трибуната соцлидерката.

Не, не се отказваме от промяната в плоския данък, обяви още Нинова. Тя обясни, че предлаганите от БСП данъчни промени ще засегнат 3 групи - бедните, работещата класа и богатите.

Две групи бедни открои Нинова. Младите семейства ще бъдат освободени от лихви за първо жилище до 100 хиляди лева и ще ползват данъчно облекчение от 50 лева на дете на месец, ако и двамата родители са работещи.

Другата група бедни са пенсионерите. БСП ще преизчисли пенсиите и това ще доведе до поне 20% увеличение на най-старите и най-ниските пенсии, обяви лидерката.

Тя обясни, че се запазва 10% данък за средната класа, защото "това са образовани хора, които работят за БВП на страната".

20% данък за най-богатите с месечни доходи над 10 хиляди лева, залагат левите.

Нека да дадем алтернативата на народа си и да го уверим, че няма да го предадем по този път, каза Нинова. И призова партията си да даде решителен отпор на мафията - политическа и икономическа.

 

       

Реклама
Реклама
Реклама